iWater Barcelona s'articula un think tank industrial, tecnològic i estratègic per al sector de l'aigua

Del 15 al 17 de novembre, iWater Barcelona, ??comptarà amb tres espais amb activitats i continguts d'alt valor estratègic, tecnològic i de negoci, de interès per als diferents agents que intervenen en el cicle integral de l'aigua.
Com a complement a la seva oferta expositiva, el nou saló de Fira de Barcelona inclourà un fòrum internacional de conferències per abordar alguns dels reptes globals més importants del sector, i una àrea industrial i tècnica i una altra de innovació, denominades hubs, amb àgores de debat i zones de networking per analitzar i compartir projectes tècnics, aplicacions noves i nous models de negoci.
 
Amb una visió global, iWater Barcelona neix com a punt de trobada de tots els actors que definiran l'evolució del sector de l'aigua, oferint solucions innovadores i tecnològiques que responguin eficaçment a reptes com la gestió eficient de recursos i infraestructures, l'increment de la demanda d'aigua en un context d'estrès hídric o els nous models de col·laboració públic-privada. 
Aquesta mateixa filosofia s'aplica als tres espais d'activitats del saló, pensats perquè qualsevol visitant del saló trobi continguts a mida de les seves necessitats i interessos i participi en trobades de networking.
D'aquesta manera, el fòrum de conferències abordarà tres grans temes: la resiliència, la governança i el finançament. Hi participaran alguns dels millors experts nacionals i internacionals que aportaran idees, avenços aplicables i un enfocament estratègic sectorial per superar aquests reptes, tenint en compte el marc regulador i la sostenibilitat.
Allà, es tractaran qüestions com l'economia circular, la reutilització, noves fórmules i pràctiques per afrontar l'escassetat d'aigua quan s'està incrementant la demanda.
També es parlarà de la gestió de conques, de models urbans, d'aigua i agricultura, de la regulació de tot això, així com de la recuperació de costos i el finançament de infraestructures.
 
Espais tècnics i d'innovació
Per la seva banda, el saló habilitarà dos espais de coneixement, que acompanyaran la zona d'exposició comercial: El Tech Hub serà un fòrum tècnic i tecnològic on es parlarà de solucions, es presentaran projectes d'inversió i exemples de bones pràctiques i  on les empreses expositores tindran la possibilitat d'explicar els avantatges i aplicacions dels seus nous productes.
Mentrestant, el Inno Hub aglutinarà projectes de R + D + I i promoure el contacte i la transferència de coneixement entre empreses, centres tecnològics i universitats, dedicant una especial atenció a les tendències, models de negoci i emprenedoria en la indústria de l'aigua. En aquest sentit, iWater Barcelona prepara un Open Innovation Market-Place que atraurà inversors interessats a conèixer nous projectes, start-ups i emprenedors.
Aquests tres espais d'activitats s'ubicaran al Pavelló 4, acompanyant la zona de exposició comercial on es podran trobar solucions per a l'extracció, tractament, distribució, emmagatzematge, reciclatge, reutilització, reg, gestió i consum agrícola, industrial o domèstic d'aigua, entre altres usos.
 
Més negoci
Entre els seus objectius, iWater Barcelona es proposa proveir oportunitats de negoci real a les empreses participants, atraient visitants i compradors del mercat nacional i d'altres països prioritaris especialment de Llatinoamèrica, la Mediterrània i l'Orient Mitjà. Per a això, iWater Barcelona aprofitarà també les sinergies de la celebració a les mateixes dates i recinte de Smart City Expo World Congress, la cita de referència internacional sobre ciutats intel·ligents, l'European Utility Week, plataforma líder per a el sector de l'energia i la Circular Economy Summit, nou esdeveniment per debatre tendències sobre l'eficiència en l'ús de recursos.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.