Japó construeix una planta solar sobre aigua

Més de 9.000 panells solars suren sobre l'aigua i l'energia es genera de forma gairebé miraculosa. Així és lla nova planta de generació d'energia que la companyia Kyocera ha edificat magistralment en la prefectura de Hyogo, a la regió de Kinki (Japó), que actualment està generant una revolució al sector energètic. 

Però no només és la gran quantitat de panells el que fa especial a aquesta instal·lació. Els panells utilitzats són flotants i poden col·locar-se sobre aigua sense afectar la seva tecnologia operativa. L'avantatge més valuós resideix en la seva eficiència, ja que els panells es refrigeren millor i produeixen menys pèrdua d'energia que els tradicionals panells usats en terra ferma.

Aquesta planta de generació d'energia és la tercera a Japó de la companyia Kyocera, i es tracta de la de major grandària de totes. Els 25,000 metres quadrats que ocupen les plaques són la font d'uns 2,680 MWh d'energia neta per any, més que suficient per poder cobrir la demanda dels més de 800 habitatges de la regió.

Un dels principals beneficis que aporta el sistema ideat per Kyocera, a més de l'aprofitament de l'aigua com a superfície, és la refrigeració dels panells. Segons un informe publicat per Korea Water Resources Corporation, el fet d'estar sobre l'aigua aconsegueix que siguin un 11% més eficients que un panell equivalent en terra.

L'altre punt positiu, especialment important en un país com Japó, és la resistència a terratrèmols i moviments sísmics. També estan dissenyats per aguantar sense massa problema vents de més de 190 quilòmetres per hora.

Així mateix, la companyia japonesa també indica que aquest tipus d'instal·lació és adequada per a zones humides protegides, doncs la situació dels panells sobre l'aigua redueix l'evaporació i formació d'algues en la infraestructura.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.