Josep Amat, investit honoris causa per la Universitat de Girona

L’enginyer industrial i expert en robòtica Josep Amat i Girbau (Barcelona, 1940) ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat de Girona per la seva contribució a la ciència en l’àmbit de la robòtica orientada a la millora de la qualitat de vida de les persones. L’acte ha tingut lloc aquest dijous a l’Aula Magna Modest prat i l’ha presidit el rector, Quim Salvi, i ha comptat amb el professor emèrit Joan Batlle, padrí del doctorand, que ha relatat els mèrits científics i la “vessant humana i social” d’Amat cap al país.

Amat està considerat un dels científics més destacats del panorama català i espanyol en l'àmbit de la robòtica orientada a la millora la qualitat de vida de les persones. Si bé la seva activitat científica queda ben referenciada amb els centenars de contribucions en congressos, revistes d’impacte, direcció de tesis doctorals o participació en comitès científics, cal destacar, entre els projectes de recerca que ha liderat, el control d’un computador amb la mirada, el control robotitzat de la càmera en cirurgia laparoscòpica, noves tècniques de cirurgia de la ròtula de l’húmer, el sistema de validació d’ocupació en vies VAO o el sistema robòtic d’ajut per cirurgia prenatal, per mencionar-ne alguns.

Salvi, ha destacat d’Amat “la seva manera de veure el món i com s'ha avançat als temps amb projectes innovadors que, amb el pas dels anys, s'han demostrat fonamentals i necessaris per la societat”. Així mateix ha assenyalat que la UdG homenatja “no només un home de ciència, de rigor i claredat, sinó també un humanista, un home que ha sabut mirar el futur i transformar el present”.

Amat, per la seva banda, ha recordat que el lligam amb la UdG “ve de lluny i va començar a l’entorn de la robòtica submarina”, una àrea de coneixement sobre la que ha ressenyat la història i els principals avenços, “una llarga història del desenvolupament tecnològic que caracteritza el progrés de la humanitat”, ha conclòs.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.