KIC InnoEnergy obre la convocatòria de projectes d’innovació 2016

KIC InnoEnergy, el motor de la innovació de les energies sostenibles a Europa, ha obert la convocatòria de projectes d’innovació 2016 dins de la seva aposta per traslladar les innovacions en el camp de l’energia sostenible al mercat.

Aquesta iniciativa vol trobar empreses europees, ja siguin startups, pimes o grans empreses, que disposin d’una innovació en energia sostenible però necessiten suport en la comercialització d’un nou producte o servei. L’objectiu de l’iniciativa és accelerar l’arribada al mercat de noves propostes energètiques amb l’ajuda de KIC InnoEnergy en els següents aspectes: suport en el desenvolupament de conceptes; enfortir els seus models de negoci; crear equips d’experts i proporcionar accés al finançament.

La convocatòria de projectes d’innovació pretén rebre sol·licituds relatives d’innovacions de les vuit àrees temàtiques de KIC InnoEnergy:

  • Tecnologies sostenibles de carbó i gas
  • Emmagatzematge d’energia
  • Eficiència energètica
  • Energia de combustibles fòssils
  • Energies renovables
  • Edificis i ciutats intel·ligents i eficients
  • Xarxa elèctrica intel·ligent
  • Convergència sostenible de l’energia nuclear i les renovables

El termini de presentació de propostes és obert fins el 4 d’abril de 2016. Posteriorment, KIC InnoEnergy demanarà als sol·licitants que presentin les seves iniciatives a dos comitès d’avaluació. Les sol·licituds seleccionades seran públiques el 31 de maig i després començarà el procediment amb KIC InnoEnergy per tal de dur les innovacions al mercat.

Diego Pavía, conseller delegat de KIC InnoEnergy, ha subratllat la importància de la convocatòria de projectes d’innovació 2016: “Ens trobem davant el repte global de reduir les emissions de Co2 i aturar el canvi climàtic. Aquesta convocatòria és un mitjà per trobar innovacions i noves solucions sostenibles que revolucionin la forma d’utilitzar i consumir l’energia”. Pavía ha afegit que “mitjançant aquest programa contribuïm a portar al mercat diverses innovacions transformadores del sector. L’edició d’aquest any promet ser més interessant encara. L’objectiu és augmentar encara més el nostre abast i connectar amb la creativitat dels innovadors europeus que treballen a diari en projectes de gran impacte. Volem ajudar-los a portar els seus conceptes al mercat de forma ràpida i efectiva i ampliar la xarxa europea d’innovacions en energia sostenible”.

Mikel Lasa, conseller delegat de l’oficina de KIC InnoEnergy a la Península Ibérica, ha destacat la rellevància de l’empresa dins el territori: “KIC InnoEnergy Iberia va aconseguir un gran èxit l’any passat, quan vam experimentar un enorme creixement en el número d’innovacions que vam ajudar. Això va ser possible gràcies al suport comercial i financer de l’empresa, així com a la sòlida xarxa de socis a tota Europa. Esperem comptar amb una gran participació durant el 2016”.

Amb l’objectiu d’ajudar els interessats a presentar una sol·licitud, KIC InnoEnergy organitzarà un seminari en línia per resoldre dubtes de la convocatòria i els seus processos. Tindrà lloc el proper divendres 29 de gener de 2016 a les 13:00h. Teniu tota la informació en el següent enllaç: http://goo.gl/Ctr5oo

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: IMATGE D’ARXIU

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.