La 5ª edició del BCNRail aposta per la ‘smart mobility’

Les tecnologies de transport ‘smart’ s’han convertit en el principal eix temàtic d’aquest Saló de la Indústria Ferroviària de Fira de Barcelona, certamen paral·lel a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC). L’accés a nous mercats internacionals amb la presentació de projectes d’alta tecnologia i la logística de mercaderies són els altres dos temes que estan abordant amb profunditat al BcnRail Congress, que està tenint lloc a Barcelona fins el 19 de novembre.

El director de BCNRail i del SCEWC, Ugo Valentí, ha explicat que “el nou enfoc de BCNRail vol donar resposta a les demandes d’una gran part de la indústria ferroviària que encamina els seus projectes cap a la smart mobility” i afegeix que “les sinergies existents entre els dos salons són més que evidents”.

Entre la totalitat de temàtiques què els més de 60 ponents estan tractant, destaquen l’eficiència energètica, el billetatge contactless, la ciberseguretat i la mobilitat del futur. Com a iniciativa, cal remarcar que aquesta nit, el primer tren del Gran Metro, l'històric de la sèrie 300, connectarà les estacions de Sagrada Família i Sant Antoni de la L2 de metro en una iniciativa conjunta de BcnRail i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per tal de posar a l'abast dels assistents del certamen la possibilitat de viatjar en el tren amb què es va inaugurar el primer tram de la línia del Gran Metro de Barcelona.

Presentada la línia 9 de Metro

TMB ha dedicat tot l'estand del cinquè saló internacional de la indústria ferroviària BcnRail a explicar la pròxima ampliació de la xarxa de metro: la línia 9 sud. Aquesta ampliació de la xarxa de metro tindrà lloc a tres mesos vista, i connectarà l’Aeroport T1 i Zona Universitària amb una línia de 20 quilòmetres.

TEXT: REDACCIÓ // IMATGE: BCNRail

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.