La biotecnologia factura per primera vegada més de 100.000 milions d'euros a Espanya

Les empreses de la indústria biotecnològica representen el 10,35% del producte interior brut espanyol. Aquesta és una de les dades més significatives de l’informe elaborat per l'Associació Espanyola de Bioempreses (ASEBIO), segons ha recollit l'INE (Institut Nacional d’Estadística). Les darreres dades de les que es té constància, de l’any 2014, revelen que el sector biotecnològic va mobilitzar més de 107.000 milions d'euros dins de l’estat espanyol.
Així mateix, l'informe reafirma a Catalunya com la comunitat autònoma amb una major concentració d'empreses usuàries de la biotecnologia (21,21%), seguida d'Andalusia (11,83%) i la Comunitat de Madrid (11,52%).
L’estudi d’Asebio també ofereix dades interessants respecte l'ocupació en la indústria biotecnològica. L’any 2015 va créixer un 2,91% superant els 177.000 professionals dedicats a aquest sector econòmic. 
Malgrat que ha disminuït un 3,14% el número d’empreses vinculades amb la biotecnologia fins a situar-se a les 2.742 ha augmentat notablement la quantitat de companyies que utilitzen la biotecnologia com a activitat principal o exclusiva. 
En l’àmbit de l’empresa privada Grifols és la companyia que té un major nombre de patents sol·licitades i concedides l’any 2015, amb nou sol·licituds i 13 concessions, seguida per Abengoa.
L’informe d’ASEBIO inclou tant les empreses estrictament 'biotech' com les que utilitzen aquest tipus de tecnologies en la seva operativa, ja sigui oferint o consumint aquests productes, principalment en els segments d'alimentació i salut humana, tot i que també cobren importància la bioenergia i altres bioproductes industrials.
 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.