La consultoria com a oportunitat per a les pimes

Podem considerar l’empresa com un ens més o menys tancat que interactua amb el món exterior; sobretot amb els clients, però també amb els proveïdors i, en certa mesura, amb els organismes oficials. Per la pròpia natura dels negocis en general, la interactuació amb els clients és la que aporta més valor a través de les seves demandes.

Com més gran és la mida de l’empresa, més potencial humà té, i, en conseqüència, més cabal de coneixements a la seva disposició que aprofitarà més o menys segons la cultura organitzativa que tingui. Per contra, com més petita és l’empresa, més elevat és el risc que es quedi encasellada i actuï vers el món exterior i els clients com un ens tancat i sense un adequat grau d’adaptació a l’entorn.

Els serveis de consultoria, i ens referim naturalment als bons, són un recurs important per introduir millores i adaptar les empreses a l’entorn cada cop més canviant, perquè aporten no només aquesta visió externa i objectiva que ja és important de per si, sinó també metodologia adaptada, processos de millora i know-how en gestió empresarial.

En termes generals, podem afirmar que les empreses més consumidores de serveis de consultoria solen ser més dinàmiques i es troben en sectors més tècnics i tecnològics.

És justament aquesta necessitat de ser punters i competitius el que empeny aquestes empreses a cercar, no només en els seus recursos sinó també en l’exterior, les fonts positives de canvi i d’adaptació a l’entorn.

La consultoria és una oportunitat per a qualsevol empresa per solucionar problemes concrets i plantejar reptes de millora, però sobretot és necessària per aportar frescor i novetat a qualsevol negoci. Com més petit sigui aquest, més necessitat tindrà de recórrer al recolzament extern. És per aquest motiu que les pimes haurien de consumir més serveis de consultoria, però normalment això no és així.

En definitiva, trobar bons consultors, i honestos, és una oportunitat de millora per a qualsevol empresa, però sobretot per a les pimes.
 

ARTURO ARNAL
Soci director a CEIV Consulting Enginyer industrial col·legiat núm. 6821
CONTACTE
aarnal@ceivconsulting.com

Foto: Arxiu

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.