La demanda de gas al mercat industrial s'ha incrementat un 1,6% en el primer trimestre de 2016

La demanda del mercat industrial s'ha incrementat un 1,6% durant el primer trimestre de 2016, sent el destinatari del 58% de les vendes de gas en aquest període. D’aquesta manera, el mercat industrial continua sent el principal demandant de gas, amb un 58% del total consumit, seguit del domèstic-comercial, amb un 27,3%, i les centrals elèctriques (13%).

La demanda de gas natural al mercat estatal ha aconseguit la xifra de 89.052 GWh en el primer trimestre de 2016, fet que representa un descens del 4,3% respecte el mateix període de l'any 2015. Les principals causes són la climatologia benigna d’aquest any i un descens de la utilització de cicles combinats per cobrir la demanda elèctrica.

En el mercat convencional (domèstic-comercial i indústria, inclosa en aquesta última la demanda per a usos no energètics), les vendes durant el mes de març s'han incrementat un 5%, tot i que s’hagi produit un descens de la demanda en els mesos de gener i febrer, baixant en el total del trimestre un 2,5% en relació amb el mateix període de 2015.

Mercat domèstic - comercial

En referència al mercat convencional domèstic-comercial, s'estima que la demanda de gas ha descendit un 11% a causa d'unes temperatures més càlides durant els mesos de gener i febrer d'aquest any, que han provocat un menor ús dels sistemes de calefacció respecte al mateix període de l'exercici anterior.

Generació en cicles combinats

Durant aquests primers 3 mesos de l'any, els cicles combinats han experimentat un descens de la demanda d'un 15,2% pel que fa al primer trimestre de l'any passat. Això ocorre en un context on la demanda de distribució de l’electricitat ha baixat en un 1,5% en relació amb el primer trimestre de l'any anterior, segons la REE (Red Eléctrica España).

Tendència europea de creixement en 2015

Segons dades publicades recentment per Eurogas, el consum de gas dels països europeus ha crescut un 4% durant 2015 comparat amb l'exercici anterior, principalment, principalment fruit d'un augment de les importacions de gas natural liquat (GNL) gràcies a una major diversificació de l'oferta.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.