La Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible s'estrena amb èxit

Més de 4.500 persones han visitat, entre dijous i dissabte, la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible, un certamen organitzat per l’Ajuntament de Vic. Els bons resultats d’aquesta primera edició en fan preveure una de nova l’any vinent i que es consolidi en un futur.

Centrada en projectes relacionats amb la transició energètica i la bioconstrucció, la fira ha reunit empreses, professionals, particulars ie estudiants entorn de la producció d’energia renovable i construcció sostenible que han participat en conferències, ponències. Les jornades tècniques, per exemple, van aglutinar una setantena de ponents i uns 550 assistents. S’hi van abordar temes tan diversos com les comunitats energètiques, les de gestió forestal, la integració de les renovables al territori, el marketplace digital per a l’impuls de la bioeconomia circular i la rehabilitació sostenible. El certamen també va comptar amb una seixantena d’expositors que van fer nombroses presentacions comercials relacionades amb l’autoconsum elèctric, la bioenergia i la bioconstrucció.

La FECS, doncs, ha volgut reunir el teixit empresarial d’aquest sector arran de la creixent inquietud i interès per promoure l’aprofitament d’energies renovables i la seva implicació en la construcció i rehabilitació d’edificis. L’objectiu final de la fira és promocionar l’ús d’energies renovables, les tècniques de construcció i rehabilitació sostenibles entenent que la manera de construir va lligada als requeriments energètics de les edificacions. D’aquesta manera, es fonamenta la construcció i instal·lacions d’edificis que siguin el màxim de sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

La fira FECS, l’organitza l’Ajuntament de Vic i compta amb el suport de diverses entitats i associacions dels sectors relacionats. Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, ICAEN, Agència de l’Energia d’Osona, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Universitat Autònoma de Barcelona, Clúster de la bioenergia de Catalunya, Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Solartys, AICO, FEGICAT, UNEFCAT, Col·legi d’Arquitectes de Barcelona, Col·legi d’Aparelladors Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, Gremi de Fusta i moble de Catalunya i Incafust.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.