La formació en enginyeria, a debat en un congrés a Barcelona

La Societat Europea per a l’Educació de l’Enginyeria (SEFI) celebra la setmana vinent a Barcelona la conferència anual, una cita que, organitzada amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) reunirà 450 participants de 50 països. En més de 60 sessions en paral·lel es donarà sortida a 300 comunicacions posant el focus en el futur de la formació en enginyeria en el marc de les aliances universitàries europees en l’àmbit tecnològic. Més de cent docents de la UPC també hi participen.

El congrés comptarà amb altres dues ponències principals, que posaran sobre la taula dues qüestions clau per al futur de la formació en enginyeria. D’una banda, Alicia García Holgado, professora del Departament d’Informàtica i Automàtica de la Universitat de Salamanca, tractarà la transversalitat de gènere en els estudis d’enginyeria. Per la seva part, Arnold Pears, professor del Departament d’Aprenentatge en Ciències de l’Enginyeria al KTH Royal Institute of Technology de Suècia, reflexionarà sobre el futur de la formació en enginyeria en un món post-pandèmic.

L’emprenedoria, l’ètica i la sostenibilitat en els estudis d’enginyeria, la motivació de l’estudiantat, les noves metodologies docents i la revisió dels currículums professionals són alguns dels temes que es tractaran en les 60 sessions que es faran al llarg dels quatre dies del congrés.

A més de docents i professionals de l’àmbit de la formació en enginyeria, a la conferència hi participaran representants de diferents sectors industrials relacionats amb els àmbits de l’enginyeria.

La directora de l’ICE, Ariadna Llorens, destaca que s’està davant d’un “escenari d’aliances universitàries” on Europa vol tenir un paper capdavanter en coneixement. Per això, veu el congrés com un “espai de treball conjunt” de les universitats europees per validar el lideratge europeu en formació de l’enginyeria, especialment en un moment de crisi com l’actual, en què “la tecnologia és clau per assolir els reptes que tenim plantejats com a societat”.

Per la seva banda, la vicerectora de Política Internacional de la UPC, Lourdes Reig, que obrirà les ponències del certamen, presentarà el nou escenari d’aliança d’universitats tecnològiques europees Unite! Que, a través d’un gran campus interuniversitari i l’impuls a la formació i la recerca, connectarà l’enginyeria, la ciència i la tecnologia amb els grans reptes de la societat.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.