La indústria catalana registra el nombre de treballadors més alt dels darrers cinc anys

Segons l’Enquesta de Població Activa (EPA), el sector industrial català ha ocupat a 590.500 treballadors. Tot i que és la xifra més alta dels darrers cinc anys, l’ocupació en la indústria encara és un 26% inferior que en els anys previs a la crisi econòmica mundial.

L’aprovació per part del Parlament del Pacte Nacional per a la Indústria el darrer 13 de juliol ajudarà a Catalunya a ser un dels territoris capdavanters en la gestió de la quarta revolució industrial i digital del sud d’Europa. Segons Núria Betriu, directora general d’Indústria, “la quarta revolució industrial requereix de treballadors molt qualificats i amb una productivitat que aporti un valor afegit”.

El sector serveis ha recuperat l’ocupació perduda

Mentre l’ocupació a la indústria catalana encara es troba un 26% per sota de les xifres del període previ a l’any 2008, el sector serveis ja ha recuperat l’ocupació perduda en aquests anys posteriors a la crisi. En el tercer sector només falta un 0,47% (11.000 treballadors) per recuperar els indicadors de treball del primer trimestre del 2008.

El sector de la construcció, el més perjudicat

La construcció és l’àmbit que es troba més lluny de la recuperació: durant el segon trimestre del 2016 ha registrat una ocupació d’un 57% per sota del cens laboral de l’any 2008.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.