La robòtica i el big data, entre les especialitats amb més demanda de professionals

Segons un informe de Randstad Professionals, la robòtica, la mecatrònica, la biotecnologia, el «Big Data» i el desenvolupament d'aplicacions mòbils són les especialitats amb major demanda de professionals.

La constant evolució de la tecnologia i la seva aplicació a diversos sectors genera una competència entre les companyies per atraure els professionals amb talent, que són "insuficients per cobrir per complet les necessitats empresarials".

La necessitat de perfils STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) creix a un ritme del 14% anual, dada que contrasta amb el 7% d’estudiants matriculats en titulacions directament relacionades amb aquestes àrees.

Aquest desajustament ja existeix: hi ha més oferta del mercat laboral que demanda dels perfils laborals tecnològics. Aquesta diferència, segons Randstad Professional, assolirà el seu punt màxim durant l’any 2030.

Altres nínxols d'ocupació

Medicina, Farmàcia i Biologia també compten amb previsions molt favorables per als pròxims anys davant l'escassetat de professionals d'aquestes llicenciatures o doctorats per cobrir la demanda per part de laboratoris, empreses i departaments mèdics de les companyies.

Randstad subratlla que els idiomes són "imprescindibles independentment de l'especialització". En el cas d'Espanya, a més de l'anglès, les companyies busquen alemany i francès, per treballar en aquests mercats.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.