La sostenibilitat, el repte de la construcció el 2023

Tradicionalment la construcció ha sigut un sector poc donat a grans transformacions. Tot i així, actualment les organitzacions amb la incorporació de les noves tecnologies, la conscienciació cada vegada més present de l’economia circular i la utilització de noves metodologies, estan fent que la indústria de la construcció evolucioni amb una nova transformació i modernització que incentivi i afavoreixi la sostenibilitat del sector.

La digitalització en la construcció, l’ús de noves metodologies i la mesura de la petjada de carboni de les nostres infraestructures seran els tres eixos de creixement durant el 2023. En aquest sentit la tecnologia BIM i LEAN ha arribat no només per a gestionar projectes de nova construcció, sinó per millorar l’experiència en rehabilitacions, ampliacions i treballs en infraestructures construïdes, que modelitzades prèviament garantiran assolir de forma eficient els objectius de disseny.

Per garantir la sostenibilitat, en grans i petites construccions la industrialització i la construcció modular així com l’ús de nous materials han arribat per quedar-se. Un exemple, la fusta. Limita les emissions ja que redueix considerablement l’ús de combustibles fòssils respecte altres materials tradicionals com poden ser l’acer o el formigó, és natural, biodegradable i renovable, accelera els temps de construcció i, per tant, de manera indirecta també redueix les emissions.

Per tant, l’any 23 ha de ser l’any de l’empenta definitiva a la construcció sostenible, industrialitzada i amb l’ús de nous materials més benèvols amb el medi ambient, tot això en un entorn on les polítiques d’infraestructures claus del nostre país estaran de nou sobre la taula, habitatge, infraestructures de mobilitat intel·ligents i sostenibles.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.