La sostenibilitat i la digitalització, a l’Expoquimia

Falten pocs dies perquè la trobada internacional de la química, Expoquímia, obri les portes a la Fira de Barcelona. Ho farà, en aquesta 19a edició, amb la sostenibilitat i la digitalització per una química més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Entre el 14 i el 17 de setembre, al recinte de Gran Via de la Fira, es donaran a conèixer els principals avenços desenvolupats per les empreses del sector en aquest àmbit. El certamen presentarà, doncs, la contribució del sector a l’Agenda 2030 i als ODS a través d’una mostra representativa del sector químic espanyol, un dels més dinàmics i productius de l’economia espanyola.

Per donar sentit a l’aposta per la sostenibilitat i seguretat de la química, la fira destinarà un protagonisme especial als nous materials i a la biotecnologia. A l’espai Mat 20-30 es presentaran els materials que poden ser aplicats per desenvolupar solucions alternatives als tradicionals, potenciant la funcionalitat i les solucions verdes. A l’àrea Expoquimia BIO, les empreses biotecnològiques i les indústries tindran una zona per fomentar la col·laboració entre elles, enfortint l’establiment de nous processos que ajudin a millorar reduint consums i potenciant l’eficiència.

Segons el president d’Expoquimia, Carles Navarro, creu que la pandèmia ha posat de manifest que “el sector químic és essencial” i defensa que serà “fonamental” per garantir el desenvolupament de tecnologies clau per donar resposta als objectius de descarbonització i economia circular. Navarro assegura que "la química es imprescindible per poder donar resposta als ODS i al seu compliment el 2030”.

Segons FEIQUE, la Federació Estatal de la Indústria Químia Espanyola, el sector químic va tancar el 2020 amb el millor comportament de tota l’economia espanyola productiva, amb només una caiguda de la producció del 0,4%. S’estima que, enguany, el sector creixerà un 7,1 % i aconseguirà un resultat de 69.100 milions d’euros, dels quals 40.300 d’euros correspon a les exportacions. Les més de 3.000 empreses del sector químic nacional donen feina al 3,7 % de la població ocupada espanyola, amb 210.000 llocs de feina directes i 700.000 indirectes. A Enginyers Industrials de Catalunya, el sector químic té una comissió pròpia, la Comissió d'Indústria Química,  per integrada per professionals de diferents àmbits. Vol ser, precisament, un referent  per a tots els enginyers que actuen en l'àmbit de la indústria química. 

Oportunitats de negoci

Una de les contribucions que vol fer Expoquimia és en el desenvolupament de noves oportunitats de negoci per als expositors, per la qual cosa compta, amb col·laboració amb AMEC, amb un programa de VIP Buyers internacional amb presència de potencials compradors procedents de diversos països d’Europa, Amèrica Llatina i el nord d’Àfrica.

El programa d’Expoquimia compta amb jornades amb tres eixos comuns: economia circular, transferència de tecnologia i transformació digital. També es donaran, una edició més, els premis Expoquimia I+D+i en les seves dues categories de Química i Biotecnologia.

Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas

Expoquimia se celebra al costat d’Equiplast i Eurosurfas, en una edició que preveu reunir més de 600 marques al pavelló 3 del recinte de Gran Via. És, per tant, la trobada firal de la química aplicada del Mediterrani.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.