La transformació social, econòmica i tecnològica arriba a Bizbarcelona per impactar en les empreses

La transformació serà el gran leitmotiv d'aquest any de Bizbarcelona by Barcelona Activa, que tindrà lloc del 31 de maig a l'1 de juny al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. El saló, que l’any passat es va obrir per primera vegada al món de l’economia social i solidària, s’adreça a persones emprenedores i pimes.

L’oferta d’assessorament, formació i esdeveniments s’estructura en tres eixos: noves tendències; serveis empresarials i per a projectes d’economia social; i eines per a la digitalització. L’objectiu és que els i les assistents trobin inspiració, coneixement i solucions per crear, transformar i adaptar els seus projectes a un entorn dinàmic

Amb el lema "Suma't al moviment transformador", la nova edició del saló s'ha presentat avui en un acte celebrat a la seu de PIMEC que ha reunit representants de la BizCommunity, formada per més d'un centenar d'entitats privades, associacions empresarials i institucions públiques que participen en el disseny del programa i les activitats de Bizbarcelona, així com en la seva difusió.

A l'acte hi ha assistit el regidor d'Empresa i Innovació, Agustí Colom, que ha destacat la voluntat d'aquest espai de trobada dels emprenedors de Barcelona i Catalunya "de crèixer, innovar i transformar-se, de manera que impliqui les empreses i emprenedors, i amb l'objectiu d'una prosperitat compartida". Colom ha destacat que fins al novembre de 2016, a Barcelona s'han creat 8.084 noves empreses, un 14% més que al 2015 i en nivell molt propers als anys abans de la crisi, i ja es compta amb un univers de més de 174.000. El regidor ha remarcat també que el Bizbarcelona pretèn ser "una eina útil per a les persones emprenedores", i ha posat en relleu que "enguany s'aposta per introduir elements de transformació digital".

A la presentació també hi han participat el president de PIMEC, Josep González; el director de Bizbarcelona, Aleix Planas; i el consultor i expert en transformació digital, Genís Roca.

Els eixos del nou Bizbarcelona

Enguany, els continguts i activitats de Bizbarcelona, adreçats per igual a emprenedors i pimes, volen mostrar com els nous contextos de canvi obliguen a buscar noves solucions i reinventar-se per adaptar els projectes als nous temps des de las opcions que presenta una economia plural quant a diversitat de models de negoci i pràctiques empresarials. Ara es fa més imprescindible encara la transformació dels processos empresarials, productes, serveis i, fins i tot, de les relacions amb clients.

Així, en el seu primer bloc temàtic, Bizbarcelona aportarà una visió i anàlisis de les principals tendències econòmiques, tecnològiques i empresarials, així com de generació d’impacte social, que estan movent el mercat global i que poden determinar l'èxit d'un negoci, l'augment de les vendes o l'obertura de nous nínxols. Hi haurà ponències a càrrec de persones expertes que serviran d'inspiració per crear o adaptar l'activitat empresarial a cada conjuntura.

El segon gran eix de Bizbarcelona el conformaran diversos espais d'assessorament i networking on s'englobaran tot tipus de serveis empresarials per a la creació i/o consolidació de negocis i empreses d’economia social, una realitat creixent a la ciutat. Tot un ecosistema divers i fort a Barcelona que atesora pràctiques empresarials innovadores resilients als reptes socioambientals del present. Aquest àmbit engloba empreses cooperatives però també tercer sector, entitats associatives, empreses socials, entre d’altres. Aquí professionals de diferents entitats col·laboradores oferiran orientació personalitzada sobre qüestions fiscals, laborals o jurídiques i es resoldran dubtes sobre màrqueting, finançament, innovació, vendes i mercats, entre d’altres temes.

També s'obrirà l'àrea Bizexporta, coordinada per CaixaBank i la Cambra de Comerç de Barcelona, ??per atendre consultes relacionades amb l'activitat exportadora; un Mercat del Treball, organitzat per Barcelona Activa amb la col·laboració de PIMEC, on professionals de diversos sectors podran presentar la seva candidatura a empreses que busquen determinats perfils qualificats; i un Mercat de Finançament, impulsat per Barcelona Activa, que comptarà amb la participació de l'Institut Català de Finances, Business Angels, entitats financeres, inversors privats i xarxes de crowdfunding. Així mateix, tindran lloc nombroses activitats de networking per a col·lectius diversos que propiciïn l'ampliació de la xarxa de contactes professionals per trobar socis/es, proveïdors/es o col·laboradors/es, i que estaran organitzades en col·laboració amb les entitats de la BizCommunity.

Finalment, el tercer bloc temàtic aprofundirà en l’àmbit de la transformació digital de les empreses, en línia amb el Pla “Barcelona Ciutat Digital”, que pretén promoure i enfortir el teixit econòmic digital i innovador de la ciutat. Enguany, s’ha creat aquest any la figura del soci del coneixement. Es tracta d'entitats de referència en diversos sectors que assessoraran el saló i validaran els continguts i ponents de les sessions específiques que hi haurà sobre negocis digitals; logística i distribució; Big data i Internet of Things; màrqueting digital i xarxes socials; tecnologia mòbil; i experiència del client. Entre aquests socis de coneixement figuren Barcelona Tech City, el Centre tecnològic de Catalunya Eurecat; la Mobile World Capital o empreses com Elogia o Smartcex, entre d'altres.

Oferta comercial

L'extens programa de conferències, espais d'assessorament i networking de Bizbarcelona es complementa amb la zona d'estands on es preveu la participació d'un centenar d'empreses, entitats i institucions que presentaran productes i serveis a mida per a persones emprenedores i autònomes i per a pimes i projectes d’economia social i solidària.

Paral·lelament, el sistema de franquícies continuarà tenint espai propi dins del saló sota la denominació Bizfranquicias. Les ensenyes de diferents sectors d'activitat que busquin augmentar la seva presència al mercat català exposaran el seu model de negoci a potencials franquiciats o inversors. També hi haurà activitats formatives i de networking, organitzades per l'Associació Espanyola de Franquiciadors (AEF) i diverses consultores per explicar els avantatges d'aquesta modalitat comercial a l'hora d'emprendre i presentar nous conceptes als visitants.

L'acte de presentació de Bizbarcelona 2017 ha comptat amb les intervencions del regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona i president del saló, Agustí Colom; el president de PIMEC, Josep González; el director de Bizbarcelona, Aleix Planas; el consultor i expert en transformació digital, Genís Roca; i el director general de Fira de Barcelona, ??Constantí Serrallonga.

El saló Bizbarcelona by Barcelona Activa està promogut per l'Ajuntament de Barcelona, ??la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, la Diputació de Barcelona, ??PIMEC i la Cambra de Comerç de Barcelona i compta amb la col·laboració de les entitats de la BizCommunity.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.