La transició energètica pot generar 31.000 llocs de treball

La transició energètica pot generar entre 24.000 i 31.000 llocs de treball anuals fins al 2030, segons l’estudi ‘Transició Energètica i Indústria’ publicat per l’Observatori de la Indústria del Departament d’Empresa i Treball i liderat pel professor Jordi Berenguer, del Departament de Teoria Senyal i Comunicacions de la UPC. Tot i aquest revulsiu en l’ocupació, l'avaluació dels diferents grups ocupacionals mostra que la meitat de les persones ocupades requeriran formació complementària i el 34%, algun canvi en les seves tasques. A més, s'observa una correlació positiva entre creació de llocs de treball i nivells educatius superiors.

La directora general d’Indústria, Natàlia Mas, ha presentat els principals resultats de l’estudi en una jornada organitzada per la Fundació per la Indústria i ha destacat que “els efectes de la transició energètica en relació amb l’ocupació són positius” però ha reconegut que “els llocs de treball requeriran un grau de formació elevat i que serà necessari introduir formació complementària adreçada a les ocupacions amb nivells formatius bàsics per tal de garantir la rotació laboral”.

Segons apunta l’estudi, a mitjà termini, entre 10 i 20 anys, cal abordar la transformació de determinats processos industrials per evitar les emissions de procés (especialment el ciment i l’acer) o fins i tot establir tecnologies constructives o de fabricació que evitin aquests materials. Els autors de l’estudi recullen en aquest treball les possibles vies de descarbonització per a cada sector.

L’estudi presenta tres vies interconnectades per a l'acceleració de la TE en l’àmbit industrial: política industrial verda, economia circular i desenvolupament de noves tecnologies.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.