La Unió Europea acusa Google de posició dominant

La Comissió Europea ja té resultat de la investigació que va començar fa un any sobre Google i la seva relació amb fabricants i operadors. La Comissària de Competència, Margrethe Vestager, ha afirmat que la Comissió Europea ha presentat càrrecs formals contra el cercador ja que ha considerat que “no compleix les lleis antimonopoli i ha abusat de la seva posició dominant mitjançant la imposició de restriccions a fabricants de dispositius Android i a operadors mòbils”.

Segons els resultats de la investigació de la Comissió,Google ha implementat una estratègia en els dispositius mòbils per preservar i enfortir el seu domini de la cerca a Internet a través de Google Search, que està instal·lat per defecte en els telèfons que utilitzen Android. D’aquesta manera, ha impedit el progrés d'altres cercadors rivals i ha restringit la competència.

En concret, la Comissió explica en el seu plec de càrrecs que Google no respecta les lleis anticompetencia amb Android a causa d'aquestes tres pràctiques:

1. Obligar als fabricants a instal·lar el cercador de Google i de Chrome en tots els telèfons i configurar Google Search com a cercador per defecte.

2. Impedir que els fabricants utilitzin sistemes operatius de la competència però basats en el codi de Android.

3. Oferir "incentius econòmics" als fabricants i als operadors a si instal·len Google Search en els seus dispositius.

Ara és el torn per la companyia Google, que té el dret a defensar-se i presentar al·legacions. La Comissió no prendrà la seva decisió final fins a haver escoltat a totes les parts i fins i tot podria arribar-se a un acord. Però, si segueixen valorant que Google és culpable, el gegant tecnològic podria veure's obligat a pagar una multa de centenars de milions d'euros.

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: IMATGE D'ARXIU

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.