La UPC inaugura el curs acadèmic 2016-2017 de la mà d’Elisabet Canalias

L’Auditori de l’edifici Vèrtex del Campus Nord de la UPC va acollir el passat 23 de setembre la inauguració del curs acadèmic 2016-2017. Elisabet Canalias, doctora en Ciència i Tecnologia Aeroespacial per la UPC, va protagonitzar aquest acte juntament amb Marc Boada, periodista i divulgador científic, que la va entrevistar. Canalias és una de les poques especialistes a Europa en el càlcul de trajectòries interplanetàries i actualment treballa com a enginyeria d’anàlisi de missió i dinàmica de vol a l’agència espacial francesa CNES (Centre National d’Études Spatiales) a Toulousse. L’enginyera és tot un exemple per als alumnes i va finalitzar la seva intervenció assegurant que “tornaria a fer el mateix per ser allà on sóc ara”.

L’acte també va comptar amb les intervencions d’Arcadi Navarro, secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya; Enric Fossa, rector de la UPC, Ramon Carbonell, president del Consell Social de la universitat; i José M. Salllan, secretari general de la UPC.

En els seus parlaments, Arcadi Navarro es va referir al bon posicionament de la UPC en els rànquings internacionals, va fer referència als tres reptes clau de la universitat: “assolir una oferta coherent de graus i màsters, garantir l’accés a la universitat i millorar el finançament de les universitats”. Enric Fossas va transmetre la seva aposta per “fer prevaldre al col·laboració entre universitats per sobre de la competència” i Ramon Carbonell va assenyalar que “la millor inversió és el coneixement”, i que “cal avançar en la transferència de tecnologia, ja que aporta grans beneficis a la universitat, a l’empresa i a la societat”.

Durant l’acte es va fer entrega del 19è Premi UPC a la Qualitat en la Docència Universitària, que va ser pels professors Antoni Gens i Antonio Isalgué, per la seva trajectòria docent, i pel programa INSPIRE3 de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT).

En l’àmbit de la recerca, un equip de l’Institut de Tecnologia Química (ITQ) va rebre el 10è Premi Duran Farell d’Investigació Tecnològica pel projecte “Nanomaterials per a la separació de gasos: membranes polimèriques de matriu mixta basades en nanolàmines metal·logràniques”, dirigit per l’investigador Francesc Xavier Llabrés.

La inauguració del curs acadèmic 2016-2017 també va ser l’escenari on es va fer entrega del 17è Premi per a treballs de recerca de batxillerat i projectes de cicles formatius de grau superior 2016, convocat per la UPC i que va premiar el disseny i construcció d’una pròtesi biònica de mà low-cost i el desenvolupament d’un seguidor solar que millora l’eficiència dels panells solars, elaborats per Guiller Cornella i Emanuel Bossio, respectivament. També es van entregar els Premis extraordinaris de Doctorat de la promoció 2013-2014, que podeu consultar aquí.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.