La UPC posa en marxa l´Escola d´Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) el proper curs 2016-2017

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) iniciarà, el proper mes de setembre, les activitats de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE). El centre és el principal motor del Campus Diagonal-Besòs, un nou espai d’innovació i coneixement, situat entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs. Neix amb la voluntat d’esdevenir un altre referent de la UPC en docència, recerca i innovació en l’àmbit de l’enginyeria industrial, especialment en les tecnologies: química, de materials, biomèdica i d’energia.

El centre començarà la seva singladura el pròxim curs 2016-2017 al nou Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb uns 3.500 estudiants de grau, màster i doctorat, i uns 400 docents i investigadors. Ubicada a la cruïlla dels carrers Sant Ramon de Penyafort i Eduard Maristany, l'EEBE és el nucli principal del nou Campus, situat en una zona en creixement, entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs.

Els cinc màxim representants de les administracions impulsores del projecte han destacat, durant la visita, el paper que tindrà l'Escola i el nou Campus com a dinamitzador social i econòmic de l'eix del Besòs. Seguint l'ordre d'intervencions, l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, ha posat èmfasi en l'actuació conjunta de les administracions diverses per revitalitzar aquesta zona: "primer amb la celebració del Fòrum Universal de les Cultures del 2004, que va ser cabdal, i ara amb una aposta per la tecnologia del futur". En aquest sentit, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha ressaltat que, amb la nova Escola, "es millora el llegat de la universitat industrial, iniciat per Prat de la Riba, que continua amb una universitat tecnològica, al servei del ciutadà, de la recerca i de la innovació i que permet noves oportunitats estratègiques".

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha afegit que el projecte "ha de representar un salt important en l'àmbit de l'enginyeria industrial, que permeti orientar-se cap a disciplines claus per l'aposta industrial de Catalunya". També ha afirmat que el compromís de la Generalitat no acaba aquí “i així ho demostra”, ha afegit, “l'aprovació del contracte programa Diagonal-Besòs”. També ha destacat que "l’Escola serà un factor de cohesió territorial, que integri i que no expulsi”. Amb les mateixes paraules s'ha expressat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui considera que el nou campus "és un exemple d'equipament de ciutat real, metropolità i de treball en col·laboració". A més, l'alcaldessa ha felicitat el disseny d'un espai "obert a la ciutat, i que ha de ser símbol de la forma de treballar present i futura".

El rector de la UPC, Enric Fossas, ha afrimat que l'EBEE contribuirà a impulsar "una nova centralitat per al coneixement a l'eix del Besòs", i s'ha compromès a crear sinergies amb el teixit social i industrial de l'entorn, tal i com ha fet la Universitat en les localitats en les quals està instal·lada a Catalunya.

Podeu veure tota la informació d'aquest projecte i les seves instal·lacions aquí.

FOTOGRAFIA: UPC

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.