“L'edificació circular i la descarbonització són una necessitat i una obligació”

Accelerar en construcció sostenible i també en la implantació de noves tècniques que facin possible la reutilització dels edificis existents i fer-los adaptables a diversos usos són alguns dels objectius que, segons Maria Salamero, presidenta de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya (AEIC), s'ha de fixar el sector de la construcció. Són objectius que se sumen a la necessitat de minimitzar l'extracció de recursos naturals i la generació de residus per reduir l'impacte de l'activitat constructora al medi natural.

Així ho ha explicat a la clausura del Forum 'Construir el futur en el que volem viure', organitzat pel Grupo Construcía i La Vanguardia. Salamero ha situat aquestes fites en un concepte d'emergència climàtica i ha manifestat que “conceptes com l'edificació i la descarbonització ja no són una qüestió de voluntat sinó una necessitat i no una obligació”.

En la seva intervenció, Salamero ha defensat la necessitat també de posar el focus en l'optimització de processos i al rendiment dels recursos existents a l'hora de dissenyar un edifici a banda dels materials.

A més, per Salamero cal tenir també en compte l'eficiència que poden facilitar els sistemes industrialitzats i l'estalvi en consum de materials i energia

Algunes dades del sector

Segons el Green Building Council, a Espanya hi ha 26 milions d'habitatges que són els responsables del 40% de les emissions de CO2 i del 30% del consum energètic. La manera de construir causa el 40% dels residus. Per tant, els tres indicadors d'impacte del sector són “energia, emissions i residus”. Per això, Salamero recorda que cal avançar cap a l'economia circular, un concepte entès “com la nostra responsabilitat cap a les generacions futures”. En aquest sentit, la presidenta de l'AEIC destaca que l'enginyeriea “té molt a dir”.

La circularitat centra el III Fòrum del Grup Construcía

Aquesta circularitat que ha d'adoptar el sector de la construcció ha centrat el III Fòrum del Grup Construcía, una jornada que ha comptat, aquest dimecres, amb la intervenció d'Enric Sierra, director adjunt de La Vanguardia i Arturo Fernández, CoCEO i fundador del Grupo Construcía a més de tres taules rodones on s'ha tractat la importància de tenir en compte la mitigació al canvi climàtic, la construcció '0 waste' o la indústria de la construcció per assolir els objectius de la descarbonització.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.