L’enginyer Xavier Flotats, premiat per la Fira de Sant Miquel

L’enginyer industrial i professor emèrit de la UPC, Xavier Flotats ha guanyat el Premi Article Tècnic Agrari de la Fira de Sant Miquel 2022 amb l’article ‘La necesidad de una gestión integral de los nutrientes’ publicat el novembre de l’any passat a la revista de medi ambient RETEMA. Flotats s’ha endut el guardó, dotat amb 1.000 euros, en el qual han concorregut fins a 29 textos. És la setena edició d’aquest reconeixement que, al costat del Premi Llibre Agrari – que enguany ha arribat a la 51a edició- patrocinen el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Col·legi de Veterinaris de Lleida, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya i Caixabank.

Flotats explica en el seu article les raons per les quals el sector de tractament d’efluents residuals de la ramaderia de les indústries associades és estratègic per a la sostenibilitat del sistema alimentari europeu, on els nutrients per als cultius i en particular el nitrogen, tenen un gran impacte en la petjada de CO2.

El Premi de la categoría de Llibre Literari, ha estat per Bases técnicas y ecológicas del proyecto de repoblación forestal, editat i escrit per Pemán, Rafael M. Navarro, Maria Aranzazu Prada y Rafael Serrada. El jurat l’ha reconegut com una obra innovadora i molt actual per l’estructuració de continguts, per l’aplicabilitat i per la utilitat com a eina d’ajuda a la planificación i gestió d’espais forestals.

L'objectiu del premi és distingir obres, llibres o articles publicats els darrers 12 mesos i que, a criteri del jurat, suposen una aportació destacada per al sector agroalimentari i el món rural. Alhora, la distinció vol estimular també la difusió de coneixement innovador i útil per a l’agricultura, la ramadera, la producció forestal, la indústria alimentaria, la gestió dels espais verds, el territori, l’economia i les empreses. El lliurament dels guardons es durà a terme durant la clausura de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit, a Lleida, el 2 d’octubre.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.