Les empreses d’IA a Catalunya es tripliquen des del 2019

Prop de 500 empreses (488) treballen amb la intel·ligència artificial a Catalunya, una xifra que s’ha triplicat els darrers cinc anys. Així ho indica l’informe ‘La intel·ligència artificial a Catalunya’, elaborat per ACCIÓ amb la col·laboració de la Secretaria de Polítiques Digitals a través del CIDAI, que analitza la presència d’aquesta tecnologia al teixit empresarial català. Aquestes 488 empreses facturen 2.155 milions d’euros (un 60% més que fa quatre anys) i donen feina a 14.525 treballadors (un 71% més que al 2019). Els principals segments on operen són l'aprenentatge automàtic i les plataformes d'IA. Per sectors, els serveis i la indústria són qui més integra a hores d'ara aquesta tecnologia.

L’informe també destaca que és un ecosistema empresarial amb una gran capacitat de generar negoci. En aquest sentit, el 39% de les empreses facturen més d’un milió d’euros i un 44% són startups. Aquest ecosistema s’alimenta també d’un entorn potent de recerca amb infraestructures com el Barcelona Supercomputing Centre o centres de referència mundial com l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC) i el Research Centre of Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

La intel·ligència artificial a Catalunya, defineix la intel·ligència artificial (IA) com la capacitat d’una màquina per mostrar capacitats semblants a la intel·ligència humana, com ara el raonament, l’aprenentatge, la planificació i la creativitat. En aquest sentit, apunta que la intel·ligència artificial inclou diverses disciplines com l’aprenentatge automàtic (machine learning), les xarxes neuronals artificials, l’aprenentatge profund (deep learning) o la intel·ligència artificial generativa, la que agafa dades en brut i amb elles aprèn a generar continguts d’alta qualitat. Segons apunta el treball un 75% de les empreses al món preveu incorporar la intel·ligència artificial els propers quatre anys. S’espera que la demanda d’especialistes en aquest àmbit creixi un 40% també els propers anys.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.