Les noves construccions sanitàries per la COVID-19 desperten l'interès del sector

La construcció de cinc hospitals satèl·lit al sistema sanitari català en només vint setmanes pot suposar un canvi de paradigma a l'hora d'impulsar tots aquests processos, tal com vam explicar en aquest reportatge als Fulls d'Enginyeria. El sector n'és conscient i creix l'interès per conèixer el mètode que farà possible que l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, l'Hospital de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat, l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, l'Hospital Moisès Broggi de l'Hospitalet de Llobregat i el Parc Sanitari Pere Virgili disposin d'un nou  espai polivalent per tractar els malalts de COVID-19 aquest hivern i, a la llarga, tingui la funcionalitat que necessita cada equipament.

Per això, i ara que s'acosta la data de finalització d'aquestes obres, s'han començat a organitzar taules rodones i xerrades al voltant del mètode Lean, entre d'altres, que ho han facilitat. Un exemple n'és el webinar - Cefè Lean- que han programat l'Institut de Tecnologia de la Construcció (ITEC) i Barcelona Building Construmat aquest dilluns. L'enginyer Toni Campos, CEO d'Enaltis i director Lean Construction del projecte, i l'arquitecte Martí Ballart, cap d'Inversió i Patrimoni del CatSalut, explicaran el repte que ha suposat aquest encàrrec i els detalls imprescindibles per fer-ho possible.

En una línia similar,  l'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES) ha situat la influència de la COVID-19 en l'arquitectura sanitària al centre del II Simposi d'Arquitectura i Salut, programat pel proper 3 de desembre. La jornada vol abordar què ha suposat per als centre sanitaris la creació i l'adaptació dels espais en un temps rècord, mitjançant canvis en instal·lacions, recuperant i rehabilitant espais, redissenyant circuits i construint nous espais. Amb aquestes premisses, diferents professionals de l'arquitectura i l'enginyeria, així com responsables de les empreses constructores que hi ha intervingut, explicaran la seva experiència i la trajectòria que han dut a terme durant tots aquests mesos en quatre taules.

La primera, 'Noves Infraestructures sanitàries COVID-19', abordarà justament la construcció d'aquests nous edificis amb l'enginyera industrial i directora d'Infraestructures i Tecnologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Esther Tomàs de moderadora, en representació d'Enginyers Industrials de Catalunya i hi intervindran responsables de PMMT, de les constructores Calaf i Bosh Pascual i del Parc Sanitari Pere Virgili. L'adaptació dels centres existents a la situació COVID-19, l'adaptació d'espais no sanitaris a ús sanitaris per a la COVID-19' - amb participació del també enginyer Joaquim Algarte, cap d'Àrea d'Infraestructures i Logística del Sistema d'Emergències Mèdiques-, i Innovacions constructives i tecnològiques COVID-19, són les altres taules rodones que completen la convocatòria. 

La jornada, que també comptarà amb les intervencions del president d'ACES, Josep Ignasi i Hornos, i el director general, Lluís Monset, inclou la conferència 'Respostes de l'arquitectura davant la COVID-19', de Patricio Martínez, arquitecte i soci fundador de PMMT, el despatx d'arquitectura que ha coordinat el projecte dels cinc hospitals del CatSalut.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.