Llum verda a l’Hyperloop: de Nova York a Washington en 29 minuts

Elon Musk ha anunciat que ha rebut el permís necessari perquè la seva empresa de túnels, The Boring Company, comenci les obres de l’Hyperloop subterrani, un tren que connectarà Nova York, Philadelphia, Baltimore i Washington. Les estacions s’ubicaran en zones cèntriques de cada ciutat i el trajecte permetrà connectar les dues grans ciutats nord-americanes en 29 minuts. Avui dia, el viatge entre Nova York i Washington té una duració aproximada de 3-4 hores.

L'Hyperloop és una proposta de sistema de transport interurbà d'alta velocitat i baixa latència. L'anàleg seria un metre, amb molta freqüència, però amb menor capacitat per tren i que circula entre nuclis grans de població. Sistemes similars es porten plantejant des de 1917 i el projecte més proper és el tren bala japonès. De moment, ens trobem en fase de desenvolupament inicial, ja que fins a fa molt poc no hi havia un interès i un saber suficient en diferents disciplines per dur-ho a terme de manera segura i efectiva.

La clau és eliminar el fregament tant com sigui possible. A altes velocitats, la resistència aerodinàmica suposa la pràctica totalitat del consum energètic. El primer pas és eliminar aquesta resistència amb l’ús d’un mitjà menys dens. Aquesta és la raó d’utilitzar un tub parcialment buidat d'aire pel qual viatja el pod. La següent font de consum és el fregament per rodament, que per eliminar-lo i evitar problemes de desgast el pod, levita magnèticament dins del tub a partir de certa velocitat.

El projecte va començar fa un any amb les primeres proves en el desert de Nevada i el darrer mes de juny va superar la primera prova a escala completa.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.