L'ocupació en el sector de les noves tecnologies creix un 13,4% des de l'any 2013

L'ocupació en el sector de les noves tecnologies ha crescut un 13,4% des de l'any 2013, més que cap altre, aconseguint gairebé 440.000 afiliats ocupats en la Seguretat Social, segons va assenyalar la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, durant el lliurament dels premis Digital Talent. Báñez va posar de manifest la importància de la formació dels treballadors espanyols per poder adequar-se a les necessitats de demanda en un sector que serà clau en l'economia espanyola: "El futur s'escriu en digital", va assegurar la component del Govern espanyol.

En aquest sentit, fa unes setmanes, el diari “La Vanguardia” publicava un reportatge on sostenia que la demanda d'enginyers i els seus sous s'havien disparat a Barcelona i que les noves tecnologies estan liderant la recuperació econòmica. El món canvia al ritme de l'avanç tecnològic i la formació en aquest camp o uns altres afins resulta indispensable per adquirir un perfil professional amb més possibilitats al mercat laboral. Cada vegada, doncs, queda més obsoleta la figura de la mà d'obra no qualificada.

La ministra Báñez va apuntar que la "ocupació de qualitat suposa formació permanent per ser, precisament, permanentment 'empleables'. Amb això, els ocupadors, les empreses i la societat guanyen i són més competitius" i va afegir que el "repte de futur" de l'economia espanyola és "competir en talent com a "motor de productivitat". La responsable de la cartera d'ocupació de l'executiu espanyol també va lamentar que a Europa hi ha 900.000 llocs de treball que no es poden cobrir per falta de qualificació dels treballadors, segons dades de la pròpia Comissió Europea. A Espanya, va assegurar, un 24% de les companyies "té dificultats per trobar als candidats adequats".

De tots els sectors econòmics, la ministra va assenyalar el potencial de creixement de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Segons dades difoses pel ministeri que dirigeix Báñez, el treball d'alt contingut tecnològic ha crescut el doble que l'ocupació total en tota Europa en l'última dècada, i pel 2020 es preveuen 16 milions més de llocs que requereixin competències en TIC. Paral·lelament, un estudi recent de Randstad sosté que la meitat de les empreses necessita professionals amb estudis en camps que no pot trobar. Així doncs, cada any, el mercat laboral demanda 150.000 treballadors amb formació científic-tecnològica, encara que tan sol un 7% de l'alumnat està cursant estudis en aquest àmbit.

Fátima Báñez va destacar que el de les TIC és "un sector madur i innovador" que crea ocupació d’"alt valor afegit". Segons l'Observatori per a l'Ocupació en l'Era Digital, diversos informes recullen que vuit de cada deu joves d'entre 20 i 30 anys trobaran una ocupació relacionada amb l'àmbit digital. Actualment, les activitats relacionades amb les TIC representen el 5,7% del PIB espanyol, enfront del 5% de mitjana d'altres àmbits. El nombre d'empreses del sector va créixer en 2015 un 5,4% i va aconseguir les 22.524. Per la seva banda, la inversió en aquest àmbit econòmic ha augmentat més d'un 15% aquest any, segons l'Observatori Nacional de Telecomunicacions i la Societat de la Informació.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.