Marc Segura i el projecte Duna, de Beta Robots, premis Nit de la Robòtica

El projecte Duna, un software full-stack que simplifica el procés de desenvolupament i la implantació de robots mòbils, ha estat premiat aquest dijous al vespre amb el guardó ‘Projecte de l’any’ que cada any s’atorga durant la Nit de la Robòtica. És la primera solució completa de programari per a robots mòbils dʼintralogística.

Aquest projecte de Beta Robots ha comptat amb una inversió de 210.000 euros i deu anys d’experiència i coneixement al darrere. Permet, d’una banda, que els fabricants de robots d'intralogística puguin crear un nou robot mòbil sense necessitat d'haver de desenvolupar el software associat i, de l’altra, que els clients finals puguin integrar robots de diversos fabricants en un únic entorn de gestió, gràcies a una arquitectura modular que permet adaptar-lo a les necessitats de qualsevol aplicació específica i té suport universal de hardware que fa que sigui una solució versàtil.

El fundador de l’empresa i artífex del projecte, Andreu Corominas, ha manifestat estar “molt content” de rebre el reconeixement per la feina “intensa” del darrer any. Tot i això, reconeix que fa molts anys que treballen perquè Duna sigui una realitat com una solució “completa”. Explica que treballar en robòtica a Catalunya és “molt bonic però dur a la vegada” perquè començar en una empresa “no és fàcil”. Tot i això, confia que Duna sigui un projecte “que es converteixi en molts projectes”.

Video

Marc Segura, premi ‘Trajectòria professional’

La Nit de la Robòtica també premia cada any la trajectòria d’un professional del món de la robòtica. Enguany el guardó ha anat a parar a mans de Marc Segura Golorons, enginyer industrial i actual president de la Divisió de Robòtica d’ABB. És el català amb el càrrec de major rellevància i impacte en l’àmbit de la robòtica mundial després d’haver desenvolupat la seva trajectòria professional a la seu d’ABB a Sant Quirze del Vallès el 1998 com a tècnic d’instal·lacions a la unitat de robòtica.

En declaracions a Fulls d’Enginyeria, Segura s’ha mostrat molt emocionat de rebre un premi que sempre serà “el que fa més il·lusió” perquè “és el de casa”. L’enginyer defineix la robòtica com la intersecció de resoldre problemes reals treballant en equips multidisciplinaris i per això creu que és una feina “apassionant”. Anima els futurs enginyers a escollir aquesta branca i conclou que la robòtica encara està a la infantesa perquè el que poden aportar els robots, diu, en un futur és “inimaginable, impensable i apassionant”.

Marc Segura, sempre ha viscut a Sabadell des d’on es mou per tot el món dirigint un equip de més de 11.000 persones en més de 100 centres repartits per una cinquantena de països. Treballant en aquesta aplicació, va desenvolupar tasques de Project Manager, R&D Program Manager i Operations Manager. El centre d’excel·lència de Press Automation compta amb centres a Xangai, Barcelona, Seoul i Toronto. L'abril de 2013, Marc Segura passa a liderar la divisió "Discrete Automation & Motion" per a Espanya i Portugal, des d’on 5 anys més tard assumeix el lideratge de la nova lineal de negoci de robòtica de serveis d’ABB, desenvolupament camps com els logístics, la salut o el comerç.

Els dos premis s’han lliurat aquest dijous al vespre durant la IX Nit de la Robòtica, la trobada del sector que cada any reuneix més d’un centenar de persones al Recinte Modernista de Sant Pau gràcies a l’organització de  Comissió d’Indústria 4.0 està formada per professionals dels col·legis catalans d’Enginyers Industrials, d’Enginyers Agrònoms, d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, d’Enginyeria Informàtica i l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.