Més de 40 experts examinen el nou valor de les dades a Internet al Big Data Congress

Barcelona ha acollit ahir i avui el Big Data Congress, una de les trobades de referència per professionals, proveïdors i empreses que vulguin desenvolupar o estiguin realitzant projectes en l’àmbit Bit Data & Data Anlytics. La visió de 40 experts aportarà llum sobre temes com la gestió de crisi i atemptats, la privacitat, la creació de nous perfils professionals i llocs de feina, com extreure millor rendiment en els negocis, on s’estima que la meitat de les grans companyies ja faran aquest recurs l’any 2018.
Segons Marc Torrent, director de la Unitat de Big Data & Data Analytics d’Eurecat i del Centre d’Excelència en Big Data Barcelona, el Big Data Congress, organitzat pel centre tecnològic Eurecat, “s’ha consolidat per segon any consecutiu amb més de mil inscrits com el principal punt de trobada per a professionals d’aquest àmbit”.
L’anàlisi de grans volums de dades pot ser beneficiós per al conjunt de la societat, si es prenen les mesures necessàries per protegir la privacitat de les persones i fer que els logaritmes no discriminin contra grups desfavorits”, afirma Carlos Castillo, director del grup de Data Science d’Eurecat i autor del llibre Big Crisis Data.
Durant la primera jornada del Big Data Congress es van presentar tendència i casos d’èxit innovadors per donar a conèixer diferents solucions disruptives de com es pot extreure valor de les dades i la seva aplicació a la societat. Va ser també una jornada de debat on es va parlar de com les empreses estan adoptant el Big Data i com s’estan convertint en una organització data-driven, per tal de millorar la presa de decisions i afavorir la innovació.
La jornada que ha tingut lloc avui, la tecnologia i els casos d’usos tecnològics en analítica de dades, eines de visualització i les últimes novetats Big Data han pres protagonisme.

Una nova generació de models de negoci

Ens trobem davant d’un canvi de paradigma amb la introducció de la gestió intel·ligent de les dades d’Internet. Aquesta pràctica crearà una nova generació de models de negoci en els pròxims anys, segons paraules de Steve Prentice, vicepresident i membre de l’equip d’investigació de la consultora tecnològica Gartner, durant la seva participació en aquesta segona edició del Big Data Congress. Prentice també ha explicat que la irrupció del Big Data fa que les empreses treballin des de una perspectiva molt diferent, de servei més que de producte, i és necessari que els executius es preparin per aquesta nova realitat. Un entorn on les logaritmes i la intel·ligència artificial ja automatitzen moltes interaccions entre empresa i client, ha destacat.
“Europa necessitarà uns 100.000 professionals del Big Data d’aquí al 2020”, ha assenyalat el director de l’estratègia Smartcat per al desenvolupament del Big Data a Catalunya, Daniel Marco. Marco també ha apuntat que aquesta demana suposa una “gran oportunitat” per Catalunya en l’àmbit laboral i d’especialització tecnològica.
 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.