Mor Paco Solé Parellada

L’enginyer industrial Paco Solé Parellada ha mort aquest dimecres a Barcelona als 81 anys anys, després d’una llarga trajectòria professional en la qual ha combinat la dedicació al seu restaurant, 7 portes, i la docència a la Universitat Politècnica de Catalunya, d’on era professor emèrit.

En aquesta universitat, Solé Parellada ha estat catedràtic del Departament d’Organització d’Empreses des d’on ha fet una contribució majúscula a la formació d’enginyers industrials de diverses promocions. El seu compromís amb la feina i per haver estat pioner en la creació i la difusió del coneixement sobre la contribució de la universitat al desenvolupament econòmic i social, el Govern li va atorgar el 2023 la medalla al treball president Macià.

Referent de la cuina catalana

Paco Solé Parellada també és conegut en el món de la gastronomia com a fundador i propietari del restaurant 7 portes de Barcelona, des d’on ha estat reconegut amb diversos premis i guardons. L’any passat mateix va rebre el Premi Nacional de Gastronomia de Tradició. Se li va valorar dedicar-se a preservar i fomentar la cultura culinària del país “amb rigor, compromís i excel·lència”. En declaracions a Fulls d’Enginyeria, després de recollir el guardó, Solé Parellada reconeixia que un premi així no s’espera mai. “Vas treballant, vas fent, vas empenyent i contribuint i un dia hi ha una confluència de gent i fets concrets que t’hi porten”, va afegir, “estic content del premi i d’haver conservat la cuina del propi restaurant i defensat les bases gastronòmiques”. Va poder aplicar també a la cuina “pensant molt què s’ha de fer, molt conscient del que toca”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.