Neix la Plataforma Española de Ingeniería de Sistemas

Amb l'objectiu d'impulsar a la indústria espanyola una especialitat "vital per vertebrar equips en projectes tecnològics complexos i d'alt valor afegit" la Reial Acadèmia de l'Enginyeria (RAI) ha creat la Plataforma Espanyola d'Enginyeria de Sistemes.
Els quatre eixos estratègics que estructuraran la plataforma són: la difusió de l'enginyeria de sistemes entre la societat espanyola, la creació d'un "corpus" de coneixement de l'enginyeria de sistemes coherent amb les necessitats de la indústria espanyola, l'impuls en la formació de professionals tant en la indústria com a les universitats i l'establiment d'un model de certificació oficial espanyol.
Per a això comptarà amb el suport d'algunes empreses referents de la indústria tecnològica espanyola, com Isdefe, Indra, Navantia i Airbus.
Javier Pérez de Vargas, director-gerent de la RAI i enginyer naval, ha explicat a Efe que "es tracta d'un grup de treball que aglutina empreses i organitzacions amb un interès per desenvolupar aquesta disciplina a Espanya". Pérez de Vargas veu aquesta eina com "una palanca de millora de la competitivitat de l'enginyeria a Espanya amb una consideració clara en les petites i mitjanes empreses (PIMES) i en projectes amb una gran base a la digitalització".
La importància de l'enginyeria de sistemes "és fonamental a l'hora de gestionar projectes complexos en què intervenen moltes disciplines, contribueix a alinear i unir aquests esforços necessaris per assolir els objectius dels projectes", ha indicat De Vargas, que ha insistit en que "això contribueix a la millora de la competitivitat, per la qual cosa esperem que la nostra indústria creixi".
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.