Neix PandemonCAT, una aplicació web per seguir les dades de la pandèmia

El grup de recerca GRECS de la Universitat de Girona ha llançat una primera versió de l’aplicació ‘Monitoring the Pandemic in Catalonia’ PandemonCAT, una eina per mostrar les dades de la vacunació a Catalunya a través de mapes i gràfics. El projecte preveu incorporar els resultats de les proves diagnòstiques, la transmissió, l’hospitalització, els ingressos a les UCI i el nombre de morts.

L’aplicació mostra de manera interactiva l’evolució dels percentatges setmanal i acumulat de persones vacunades i la dosi –primera dosi o pauta completa– en les diferents Àrees Bàsiques de Salut (ABS). Per mitjà de mapes i gràfics, proporciona informació del conjunt de la població i segmentada per grups d’edat, des que va començar el procés de vacunació a Catalunya. Totes les dades generades s’actualitzen de manera permanent i es poden descarregar.

Més variables

El projecte pretén fer visible la magnitud, les característiques i l’evolució de l’impacte de la COVID-19 en la població en general i en els grups de població més vulnerables. A més, vol mostrar la influència de variables socioeconòmiques i mediambientals en la propagació en l'espai i en el temps de la infecció pel SARS-CoV-2 i la seva incidència en la mortalitat i la morbiditat. Així, l’aplicació permetrà visualitzar factors com les variables ambientals (contaminants atmosfèrics i informació meteorològica), les variables socioeconòmiques, els punts d’interès on hi pot haver un risc més gran i les dades de mobilitat pública.

L’aplicació forma part del projecte ‘Epidemiologia de la COVID-19. Factors mediambientals i socioeconòmics en l'evolució espai-temporal de la pandèmia’. Aquest estudi està liderat pels investigadors del GRECS Marc Saez i Maria Antònia Barceló i s’ha desenvolupat amb Som Chaudhuri i Gerard Giménez i Adsuar, membres del mateix grup de la UdG. La Escuela Andaluza de Salud Pública i la Universitat de Granada també han format part d’aquest projecte finançat per institucions públiques i privades d’àmbit català, estatal i internacional.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.