Neix un ‘hub’ tecnològic per desenvolupar solucions ‘deep tech’

L’empresa Fractus i la Universitat Politècnica de Catalunya han unit esforços per crear un ‘hub’ tecnològic que concentri activitats de foment del talent, formació, innovació, recerca i transferència tecnològica que contribueixi també a la creació d’start-ups i spin-offs en l’àmbit 'deep tech’, fundades sobre un descobriment científic o una innovació tecnològica, amb el propòsit d’impulsar el seu accés al mercat.

El Fractus-UPC Deep Tech Hub, doncs, preveu treballar per a donar resposta als reptes actuals mitjançant avenços científics i tecnològics significatius impulsant la recerca, la innovació i la transferència de coneixement en àmbits com ara la mobilitat i la logística, els materials, la sostenibilitat, l’urbanisme, la informació i la comunicació, l’enginyeria biomèdica i les tecnologies mediambientals i energètiques. L’activitat del ‘hub’ es focalitzarà en àrees emergents de la computació quàntica, la fotònica, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, la robòtica, l’electrònica i els materials avançats.

L’acord signat pel rector de la UPC, Daniel Crespo, i el president i CEO de Fractus, Rubén Bonet, també preveu col·laboracions mitjançant els doctorats industrials, en projectes de recerca i innovació i la promoció de línies de recerca o el desenvolupament de workshops així com la incubació i l’acceleració d’empreses, entre d’altres. També es preveu impulsar reptes d’innovació, premis i fòrums adreçats a l'estudiantat, així com treballs de fi de grau i de màster en aquest camp.

La UPC és un dels principals clústers deep tech a Europa, amb un potent nucli de grups de recerca que investiguen i desenvolupen innovació tecnològica en aquest camp i d’on han sorgit diverses spin-offs i start-ups, com ara Fractus. Liderada per Carles Puente –que és també professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) de la UPC– i Rubén Bonet, la companyia és pionera en el desenvolupament de tecnologia d’antenes internes per a telèfons mòbils, tauletes i altres dispositius sense fil (Internet de les Coses), especialitzada en les noves aplicacions de la tecnologia fractal i altres tecnologies emergents.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.