NIPSA, valor afegit en enginyeria

Amb més de 30 milions d’euros de facturació anual, quatre-cents trenta treballadors i centres de treball a mig món, NIPSA és una de les empreses dedicada a estudis i projectes d’enginyeria més actives actualment.

NIPSA va néixer l’any 1976 lligada al projecte de construcció de la central nuclear de Lemóniz. Segons explica el responsable de la divisió catalana, Alejandro Rey·Stoller: “Durant la dècada dels vuitanta vam decidir diversificar-nos. A més de la nostra especialització en centrals nuclears, vam començar a treballar en les diverses branques de l’enginyeria”. Actualment, NIPSA és una prestigiosa enginyeria i consultoria que ofereix solucions i serveis en els sectors de l’energia, l’aigua, el medi ambient, les telecomunicacions, la indústria, l’obra civil i els sistemes d’informació.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"185","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]

Alejandro Medina, Francisco David Laínez, Josep Sirera, Alejandro Rey-Stoller, José Luis Rozas


La seu central és a Madrid però té oficines i centres de treball a les principals ciutats espanyoles. També està desenvolupant diversos projectes a Sud-amèrica, Àfrica, Àsia i en alguns països europeus com ara Croàcia, Romania, el Regne Unit o Portugal. En aquest sentit, Rey Stoller matisa el següent:

“Des de la seu de Panamà estem desenvolupant diversos projectes al Perú i Mèxic. Actualment també estem fent el cadastre de bona part dels municipis de l’Equador”. De fet, els responsables de l’empresa diuen que han aconseguit passar per la crisi econòmica mantenint el negoci gràcies a la feina que els ha anat sortint a l’estran· ger.

“Es produeix menys a la península i més a fora. La crisi ha servit perquè les empreses mirin cap a fora. Això ha permès espavilar-nos”

Afirma Rey-Stoller. A més, un altre dels inconvenients que diu que hi ha actualment és que els preus dels treballs d’enginyeria han baixat tant que, si no tens molt volum, la feina no surt a compte.

Endesa, Gas Natural, Iberdrola o companyies de telefonia com Vodafone són alguns dels principals clients de NIPSA. De fet, “som l’enginyeria de referència de Vodafone a Catalunya. Entre d’altres feines, els hem dissenyat i instal·lat les antenes a la xarxa del Metro de Barcelona”, afirma el responsable de la divisió de l’empresa a Catalunya. NIPSA també s’ocupa de les comunicacions en esde· veniments extraordinaris com, per exemple, els grans premis que se celebren al Circuit de Catalunya de Montmeló. 

 

TEXT: Montse P. Creus
FOTO: Isabel Marquès

CONTACTE
www.nipsa.es
Cityparc, Edif. Berlin 2a, Ctra. Hospitalet 147·149 08940 Cornellà (Barcelona)
931 010 060

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.