Només una de cada cinc ofertes per a enginyers i enginyeres és al sector industrial

Durant el 2022, la borsa de treball del Servei d’Ocupació d’Enginyers Industrials de Catalunya ha publicat un 30% més d’ofertes que el 2021. En total, han arribat 901 vacants i, d’aquesta manera, s’ha recuperat el volum d’abans de la pandèmia.

gràfic

Dues de cada tres ofertes de feina es correspon al sector no industrial. Les enginyeries, les consultories i les empreses instal·ladores i de muntatges industrials han copsat un 62,7% de l’oferta, tres punts per sobre dels resultats de l’any passat. La construcció, en canvi, es manté a nivells similars, amb un 10%.

 

ofertes x sector

Per tant, el sector industrial va perdent pes i només representa un 21,75% del total d’ofertes, una de cada cinc, un fet que requereix d’accions concretes emmarcades al Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 impulsat pel Govern i amb el suport dels agents socials.

En aquest sector industrial, el sector químic i el farmacèutic recupera posicions, 3 punts percentuals, i amb un 20% de les ofertes, lidera la cerca de nou talent. La fabricació de maquinària i bens d’equip també es recupera, amb 5 punts per sobre de l’any anterior, i ja suposa el 19% de l’oferta de feina que arriba al servei. L’increment més gran però, el protagonitza el sector de l’automoció, que duplica ofertes i passa de representar el 7,5% de les vacants al 15,3%. En canvi, els sectors metal·lúrgic (11,5%) i alimentari (10,2%), es mantenen.

ofertes2

 

Posicions tècniques, les més demanades

Pel que fa a les posicions més demanades per a enginyers i enginyeres, la majoria correspon als departaments d’oficina tècnica (30%) i direcció de projectes (22%),  en enginyeries, fabricants de maquinaria, equipaments i components i instal·ladores i constructores. Un 15% d’ofertes són per a les àrees  d’operacions i producció.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.