Nova eina per a la certificació i visat de projectes

L’actual aplicació de certificació dels EIC data de l’any 2000. En aquell moment, es va passar d’un sistema de gestió en paper a una eina on-line. Això va permetre integrar les dades de les diferents seus del Col·legi i, per tant, gestionar de manera conjunta els expedients que es presentaven.

Quatre anys més tard, es va desenvolupar una nova funcionalitat a través de Front Office que permetia als col·legiats enviar la documentació a través d’internet i l’intercanvi de fitxers amb els EIC en format pdf, mitjançant una signatura electrònica professional. Aquest nou ús va possibilitar la generació del Visat Electrònic (Visat-e).?

Al llarg dels anys, els EIC han anat introduint millores a l’aplicació, sobretot, orientades a desenvolupar nous productes com el Certificat d’Actuació Professional (CAP) i els Informes d’Idoneïtat Tècnica (IIT) amb l’Ajuntament de Barcelona.

L’experiència demostra que cal actualitzar l’eina i ajudar al col·lectiu a ser més eficient en els diferents processos que s’hi vehiculen. El Col·legi ha tingut diverses peticions per solucionar algunes mancances que representaven una limitació de servei als usuaris. L’actual procés de signatura electrònica, per exemple, només es pot fer servir a través del navegador Explorer i sota entorn Windows. A més, només pot ser utilitzada pels col·legiats/associats als EIC, però no hi tenen accés enginyers col·legiats a altres col·legis de fora de Catalunya.

Recollint totes aquestes incidències, l’any passat el Col·legi va prendre la decisió d’actualitzar l’aplicació amb noves funcionalitats que faciliten el tràmit als usuaris i eviten els inconvenients de la rigidesa del sistema actual.? Els principals avantatges de la nova aplicació són:?

• Multiplataforma (MAC/Windows)

• Signatura i descàrrega per lots de documents?

• Eliminació dels límits actuals de la mida d’arxius (actualment el límit és de 40 MB)?

• Possibilitat d’escollir la posició del segell del CAP o visat?

• Signatura a través de l’aplicació telemàtica o per mitjans propis amb programari Adobe

• Reducció del temps de tramitació per expedient?

• Imatge moderna i funcional?

• Possibilitat de firmar des del mòbil sense necessitat de targeta?

• Pagament a través de passarel·la bancària.

En el darrer trimestre del 2017 els projectistes podran beneficiar-se de tots aquests canvis i millores, amb els quals guanyaran temps i usabilitat a l’hora de visar i certificar projectes. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.