Passió imperfecta, la història secreta de Hedy Lamarr i Fritz Mandl

El glamur de Hollywood i la tensió de la guerra a Europa durant els anys trenta, el món de l’espectacle i el cinema així com l’evolució de la ciència i l’enginyeria... Tots aquests factors van afectar Hedy Lamarr, inventora i enginyera, com també actriu i productora austríaca. Pel dia internacional de les dones i les nenes en ciència us recomanem la novel·la Passión imperfecta, la historia secreta de Hedy Lamarr y Fritz Mandl de Roberto Lapid. L’autor argentí narra la vida de Hedy Lamarr, nascuda Hedwig Eva Maria Kiesler, qui va ser la creadora de la tecnologia en la qual avui dia es basen les comunicacions mòbils, Bluetooth, Wi-Fi i GPS.

Llibre Hedy Lamarr

 

Hedwig Kiesler era una jova bella i superdotada que estudiava enginyeria i teatre quan va protagonitzar el primer nu total femení i el primer orgasme en la pantalla gran en la pel·lícula Èxtasis l’any 1933. Després de veure el film, Friederich Mandl s’enamora d’ella. Fritz era un dels homes més rics del món en fer-se càrrec de la fàbrica d’armes del seu pare. Entre els clients de Mandl estaven Mussolini, Hitler o Franco, i també tenia amistats amb personalitats destacades com Truman Capote, Hemingway, Orson Welles, Eva Perón i el general Perón.

Eventualment, els dos protagonistes de la novel·la es casaran i viuran una vida desenfrenada fins que la gelosia i les infidelitats provoquen un gir dramàtic i perillós en la seva relació. Mandl tancarà i reclourà a Kiesler al seu castell de Salzburg, abans que Hedy s’escapi i fugi d’Europa en un transatlàntic cap a Nova York. Durant el viatge, Kiesler coneix a Louis B. Mayer, president de la Metro Goldwyn aeyer, i firmen un contracte amb el qual es converteix en Hedy Lamarr, la pròxima estrella de Hollywood. A més de brillar com a actriu, Hedy continuarà estudiant enginyeria i treballant fins al punt d’inventar i patentar un sistema de comunicacions per a teleguiar torpedes i assegurar el contacte entre els aliats durant la guerra.

Així doncs, Passión imperfecta, la historia secreta de Hedy Lamarr y Fritz Mandl és un llibre que destaca la vida d’una dona empoderada clau en la història del segle XX i serveix per recordar a tothom el paper de les dones en la ciència, ja que sempre hi ha i sempre hi ha hagut talent femení en l’enginyeria.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.