Port Challenge Barcelona, un programa per millorar l’eficiència portuària de les empreses emergents

Innovació, negoci i emprenedoria són les màximes del Port Challenge Barcelona, un programa de col·laboració publicoprivada per a startups (empreses emergents) de base tecnològica enfocat a millorar l’eficiència i la competitivitat de la Comunitat Logística Portuària. El Port de Barcelona funcionarà com a bressol de projectes que, aportant tot el seu coneixement, prepararan els escenaris adients per desenvolupar activitats innovadores que facilitin la modernització del sector logístic i de transport. Els emprenedors rebran el suport necessari per transformar la seva idea de negoci en una realitat. “Barcelona és el principal hub tecnològic del sud d’Europa i, conscients d’aquesta realitat, en volem formar part,” va destacar en roda de premsa Sixte Cambra. El President del Port de Barcelona també va assenyalar que les empreses digitals amb seu a la capital catalana generen 15.000 llocs de treball d’alta qualificació i que l’any 2015 es van invertir més de 1.000 milions d’euros en companyies tecnològiques creades a la ciutat.

Termes com Internet of Things (l’internet de les coses), Big Data, 3D Printing (impressió en tres dimensions), APPs (és a dir, aplicacions), realitat augmentada o self driving vehicles (vehicles autònoms) són alguns dels conceptes que formen part de la proposta que ha posat en funcionament el Port amb l’objectiu de captar idees innovadores que tinguin un impacte en l’ecosistema empresarial. Els requisits? Fer servir les noves tecnologies en àrees tecnològiques, fer ús de la informació oberta i geolocalitzada i enfocar les propostes a projectes de gestió de negoci destinats a serveis com l’optimització logística, la transparència i el servei al client.

Port Challenge Barcelona arrancarà a finals de novembre amb 25 emprenedors i la col·laboració del Founder Institute Barcelona, una de les acceleradores d’empreses emergents més importants del món. El projecte també compta amb la implicació de Barcelona Tech City, Barcelona Activa, la Cambra de Comerç de Barcelona, la iniciativa CatalunyaEmprèn de la Generalitat de Catalunya i les xarxes de business angels (àngels- assessors en les escoles de negoci) d’ESADE i IESE. El programa, que té un cost de 950 euros, durarà tres mesos i mig i comptarà amb la participació de trenta mentors.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.