Preparar-se la jubilació

Quins requisits s’han de complir per poder-se jubilar de manera ordinària? Quan em puc jubilar? Si decideixo fer-ho abans, què perdré? I si en canvi, allargo l’etapa de treballador? Jubilar-se no és només decidir deixar de treballar ja que decidir quan, com i en quines condicions pot marcar els anys següents després de complir els 65 anys. Per això, sovint genera dubtes, sobretot per les incerteses i els canvis normatius que es van succeint i que poden canviar, i molt, les condicions amb què s’arriba a aquesta etapa de la vida.

Amb aquesta situació s’hi va trobar l’enginyer industrial Lluís Gasull, membre de la comissió d’Enginyers a les Administracions Públiques d’Enginyers Industrials de Catalunya, quan es va voler anticipar i preparava la seva arribada als 65 anys. Va comprovar que, tot i que era l’habitual, la Generalitat no deixava en aquell moment prorrogar l’edat de jubilació a causa de la crisi econòmica del 2008 i va comprovar que, tenir tota aquesta informació recollida en un sol document podia ser útil a ell i a la Comissió es va comentar que a tots els professionals de l’enginyeria.

Per això va començar el que anomena, fent broma en una entrevista als Fulls d’Enginyeria, “un projecte enginyeril” i que va consistir en buscar tota la informació existent al voltant de la jubilació. Per fer-ho, va comptar amb el suport de l’Aurèlia Busto dels serveis jurídics d’Enginyers Industrials de Catalunya, encapçalats per Josep Barceló, l’ajuda de la Mútua dels Enginyers i amb Domènec Cucurull, un altre col·legiat de la comissió que s’havia trobat amb la mateixa situació de preparar la jubilació i que ja ho tenia força treballat, també, per aclarir tots els dubtes que li podien sortir.

Cucurull explica que han estat dos anys de feina d’anar ‘’sumant i aportat’’ que han donat com a resultat un document estructurat com un ‘FAQs’ que té per objectiu resoldre qualsevol incertesa que puguin tenir els enginyers i enginyeres quan se’ls acosta l’edat de jubilació ja que té en compte les especificitats del col·lectiu que, com a professió reglada, gaudeix d’un règim especial. Per això, des d’Enginyers Industrials de Catalunya es treballarà per mantenir-lo actualitzat en funció dels canvis que es vagin donant a la normativa. De moment, ja pot ser consultat per a qualsevol treballador

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.