Que es faci la llum! ...gràcies a Citelum

La filial espanyola del grup francès, líder mundial en enllumenat urbà, té seu a Barcelona i dóna servei a més de trenta ciutats. Dit d’una altra manera, Citelum Ibérica gestiona cada dia més de 520.000 punts de llum.

Des que vam aconseguir dominar el foc, els humans hem donat gran importància a la llum. Ens permet superar la dificultat de no veure-hi a les fosques, i ens proporciona la visibilitat adequada per poder continuar desenvolupant les nostres activitats. La il·luminació pública és un dels elements bàsics de qualsevol ciutat. La mobilitat i seguretat nocturnes de vehicles i vianants, l’accentuació de la bellesa dels nostres monuments, l’organització semafòrica..., formen part de les prioritats de qualsevol ajuntament.

Capitanejada per mitja dotzena d’enginyers industrials, membres del COEIC, aquesta moderna empresa de serveis energètics ha aconseguit augmentar considerablement l’eficiència de l’enllumenat públic. Segons el director general, Juan Pons: “La invenció del LED ha permès una evolució tecnològica favorable a una millor gestió de l’enllumenat. Ara és més senzill controlar i regular la xarxa”. Els enginyers de Citelum afirmen, a més, que han aconseguit reduir la despesa municipal. El director d’Explotació, Daniel Bennasar, posa com a exemple l’enllumenat del passeig de Gràcia de Barcelona: “Hem passat de mitges de 150 W per punt de llum a 80 W. Hem reduït prop del 50% de la potència i el 65% del consum. Tot i així, hem aconseguit que la via estigui molt més ben il·luminada, amb uniformitats més altes i millor reproducció cromàtica”. Bennasar afegeix que se senten molt orgullosos del software inventat i desenvolupat per Citelum Ibérica. Es tracta d’una eina anomenada GPLUX que “permet, a través d’un sistema de geolocalització, mesurar nivells de llum a les ciutats”.

Tenen clar que,

"en qüestió d’il·luminació pública, el més important és “una correcta planificació”

Afirma Juan Pons. I afegeix: “Hem col·laborat en l’elaboració del Pla director de l’enllumenat de Barcelona i en altres iniciatives molt interessants com el projecte smartcities de Sant Cugat”. A Citelum també se senten molt satisfets de la feina feta en la il·luminació de l’església del Tibidabo, que es pot admirar des de tot Barcelona.

CONTACTE
CITELUM IBERICA
www.citelum.es
c/Ronda Universitat, 16 baixos
08007 Barcelona

 

902 373 367

TEXT Montse P. Creus
Foto: Arxiu

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.