«Recomano als enginyers que utilitzin el servei de la borsa de treball dels EIC i no dubtin en demanar assessorament i suport al col·legi»

Jordi Culleré és un jove enginyer industrial col·legiat al COEIC des de l’any 2009. Tot just ha utilitzat un parell de vegades el servei de la borsa de treball del col·legi i ja ha començat a treballar a l’empresa Corp Promotors. Culleré recomana als enginyers que cerquen feina que utilitzin aquest servei col·legial i que fomentin tot el possible el networking professional.
 
Explica’ns com ha estat el procés de trobar feina mitjançant la borsa de treball dels EIC
Ha estat un procés molt eficient perquè un cop em vaig inscriure a la oferta en poques hores l’empresa es va posar en contacte amb mi per concertar una entrevista. De fet he utilitzat el servei en un parell d’ocasions i les dues amb bons resultats.
 
On estàs treballant ara i quines són les teves tasques concretes?
Estic treballant al departament d’estudis i projectes de Corp Promotors. Les meves tasques són l’elaboració de projectes d’instal·lacions (electricitat, protecció contra incendis, climatització, gas, senyals febles i energies renovables) per edificis principalment d’ús residencial. 
Col·laboro en el departament en tot el cicle del projecte, estudis previs, projectes bàsics, llicències d’activitats, projectes executius, direcció d’obra, certificacions finals, legalitzacions, etc. 
 
Quines perspectives de futur tens a partir d’ara?
CORP és una empresa jove, de les capdavanteres en el sector immobiliari i amb molt bones perspectives de futur. El meu desig és créixer amb l’empresa i assolir nous reptes.  
 
Quin any et vas col·legir i per què?
Estic col·legiat des del 2009, tot just quan vaig acabar la universitat. Això em permet certificar projectes, consultar normativa i tràmits amb l’administració, realitzar cursos, assistir a jornades tècniques, participar en comissions, fer networking, etc. 
 
Per què et vas certificar amb l’AQPE?
Estic certificat amb l’AQPE ja que permet demostrar el meu nivell de capacitació professional a  clients o empreses. Entenc que és un model amb molt potencial i que te molt futur.
 
Què recomanaries als enginyers industrials joves que estan cercant feina?
Que utilitzin eines virtuals com Linkedin i practiquin el networking profesional per impulsar la seva carrera. Crec que en el món actual tenir una bona xarxa de contactes suposa un valor afegit per al desenvolupament professional.  
També recomano que utilitzin el servei de la borsa de treball dels EIC i no dubtin en demanar assessorament i suport al col·legi en la recerca de feina, polir aspectes del currículum,etc.  
 
Com veus la situació de l’enginyeria industrial a Catalunya sobre oportunitats laborals i recerca i innovació?
La meva impressió és que des de fa uns mesos hi ha més oportunitats laborals com, per exemple, en el sector logístic o a la construcció i crec que aquesta tendència seguirà en augment. En l’àmbit de la recerca i la innovació, en general, cada cop les empreses aposten per introduir noves tecnologies i així adaptar-se a les noves necessitats dels clients.
 
Quins àmbits de l’enginyeria són els que més desperten el teu interès professional?
Els àmbits de l’enginyeria que desperten el meu interès professional són els relacionats amb l’eficiència energètica i les energies renovables. 
 
En el camp de les instal·lacions en edificis, quins àmbits creus que tenen un ampli marge de millora de l’eficiència energètica?
Crec que les instal·lacions relacionades amb els conceptes de les smart cities com la implantació del vehicle elèctric, integració a xarxes elèctriques intel·ligents (smart grids) o xarxes de distribució de calor i fred (District Heating & Cooling) tenen un ample marge de millora en l’eficiència energètica dels edificis. 
 
Segueixes l’activitat formativa i les jornades tècniques del COEIC?
Sí, regularment assisteixo a jornades tècniques tant de noves normatives com de nous sistemes d’instal·lacions. És una garantia d’estar al dia i ben informat.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.