Reconeixement europeu als alumnes d'Enginyeria Nuclear de l'ETSEIB

L'objectiu del concurs "I4N Europe 2023" (Innovation for Nuclear Europe) d'innovació és fomentar l'aparició de noves tecnologies, aplicacions, sistemes, empreses emergents o projectes, comprometits amb l'avenç de l'àmbit nuclear. Els alumnes del Màster en Enginyeria Nuclear de l'ETSEIB de l'ETSEIB han estat reconeguts amb l'I4N Europea 2023, el concurs europeu d'innovació nuclear a Europa, celebrat els dies 7 i 8 de maig. L'equip guanyador està conformat pels alumnes de la UPC-ETSEIB, Simone Albanese, Camilla Castaldo, Lluís de Joan Carbonell i Francisco Hernan Justel Pissarra. La segona edició es va celebrar a Cracovia, Polònia, dins del marc de l'European Nuclear Young Generation Forum (ENYGF 2023).

L'equip català ja guanyà la final nacional al mes de març, el Concurs INNOVATOM organitzat per la Societat Nuclear Espanyola, a través de Joves Nuclears i la Comissió d'Ocupació i Desenvolupament Professional, a l'àmbit “Trobar solució als reptes del nostre temps". Els diferents equips participants van defensar davant un jurat professional a Cracòvia les seves propostes d'innovació nuclear per donar resposta a problemes de la societat actual. A la final, el "Core Team" de l'ETSEIB va presentar el projecte guanyador anomenat "Achieving flexibility in existing NPPs ith latent heat storage". Amb la seva proposta, els alumnes del Màster de la UPC s'imposen als campions de França, Polònia i Hongria.

Des de l'organització també promouen la formació d'equips multidisciplinaris i potenciar les relacions entre equips i professionals de diferents països, a favor del desenvolupament científic i tecnològic. Així mateix, el concurs i el congrés funciona com una plataforma per a la visibilitat i la discussió d'idees innovadores, el que estimula la dedicació dels joves per pensar i desenvolupar noves solucions que millorin el nostre món.

La nova generació nuclear

L'ENYGF té una duració d'una setmana i se celebra cada dos anys. Es defineix com un esdeveniment internacional que reuneix estudiants i professionals dedicats a l'àmbit nuclear. El congrés inclou discursos, conferències, tallers interactius, visites, sessions tècniques i presentacions. Així mateix, significa una gran oportunitat per generar i establir xarxes formals i informals entre experts del sector. S'ha consolidat com el principal esdeveniment internacional on els joves professionals del nuclear poden intervenir en una plataforma global. Això facilita accions com l'intercanvi de bones pràctiques, la transferència de coneixement o la creació de xarxes professionals. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.