Rehabilita obre les seves portes

Barcelona acull la Fira Rehabilita, un esdeveniment organitzat pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. L’objectiu d’aquesta trobada és sensibilitzar als ciutadans sobre els beneficis que comporta la rehabilitació d’edificis.

Fins el 9 d’octubre, la fira es complementa amb la Setmana de la Rehabilitació, una campanya de caire professional, organitzada pel Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes tècnics i Enginyers de l'Edificació de Barcelona (APA BCN), amb la participació de l'Institut Català d'Energia al comitè estratègic juntament amb altres entitats. Aquestes jornades representen accions per tal de reactivar el sector i promoure l’activitat econòmica local, amb la cultura de la rehabilitació i el manteniment; reforçar el compromís de les administracions en la promoció de la rehabilitació; informar i assessorar als ciutadans dels efectes d’una bona rehabilitació; millorar la cohesió social, la qualitat de l’espai públic i la qualitat de vida dels ciutadans, tot preservant el patrimoni; i crear un nou model d’acció coordinada entre tècnics, professionals, empreses, administracions i ciutadania.

Volem construir una ciutat on es visqui dignament, dins i fora de la llar, i on es faci front al gran repte de gaudir d’un entorn agradable i de reduir la contaminació”, ha afirmat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz. En les seves declaracions ha volgut destacar el fet que aquesta transformació de Barcelona passa per rehabilitar-la tant a nivell d’edificis i habitatges com d’espai públic i pobresa energètica.
Així mateix, la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Assumpta Farran, ha assegurat que “el parc d’habitatges de Catalunya té molt marge de millora pel que fa a estalvi i eficiència energètica, i la Fira és un espai on els ciutadans poden trobar solucions i respostes per millorar el seu confort domèstic tot reduint el consum d’energia”. “Un parc d’edificis envellit i ineficient suposa un malbaratament energètic que els catalans no ens podem permetre”, ha afirmat.

Les sessions previstes dins la Setmana de la Rehabilitació tractaran sobre l’aplicació de la metodologia BIM en el camp de la rehabilitació, la construcció amb materials sostenibles o la intervenció en instal·lacions de climatització, entre d’altres. Si vols consultar totes les activitats tècniques, comercials i de divulgació ciutadana previstes, ho pots fer aquí.
 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.