Renovables. Alliberar-se de la burocràcia

La necessitat de descarbonitzar i electrificar els consums energètics per fer front al canvi climàtic i l’estat actual del desplegament d’energia a Catalunya centren ‘Renovables. Alliberar-se de la burocràcia’, el documental de l’Institut Ostrom dirigit per Clara Prunés. En el treball, es posa de manifest que la situació actual a Catalunya, on el mix de renovables no passa del 15%, es deu fonamentalment a l’excés de burocràcia.

L’equip encapçalat per Clara Prunés i Albert Torelló ha entrevistat els principals actors del sector energètic del país com ara Anna Barnadas, secretària d'Acció Climàtica; Jordi Oliver, ambientòleg i CEO de la consulta Inèdit; Roger Medina, economista i Helena Bager, codelegada d’UNEFCAT. Enginyers Industrials de Catalunya també hi ha participat.

El president i vicepresident de la Comissió d’Energia, Lluís Pinós i Josep M. Montagut, així com Joaquim Brun, membre de la mateixa comissió, donen la seva visió del desplegament de les renovables. En una gravació al Parc eòlic del Turó del Magre a Sant Guim de Freixenet, Brun recorda que cal tenir “molt vent durant moltes hores de l’any”. Montagut situa les renovables com “una oportunitat molt gran per la indústria” des del disseny de nous equips com per les enginyeries que impulsen projectes passant per nous tipus de construcció. Referent a la dificultat del consens i acceptació social, Pinós ho veu com un “problema d’integració i de costum” i recorda que al paisatge ja hi tenim integrades les carreteres, els trens, els ponts.

El documental s’ha presentat recentment a la seu d’Enginyers Industrials de Catalunya i s’estrenarà properament a les xarxes socials de l’Institut Ostrom. De moment, se’n pot consultar el teaser.

Video
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.