Renovables: l'energia de la llibertat

Renovables_ l'energia de la llibertatEl context energètic a Catalunya canvia cada dia i als qui no tenen coneixements d'energia, el tema se'ls allunya cada cop més. Conscients d'aquesta situació, Jaume Morron, Soci-director en Comunicació per la Sostenibilitat, Ramon Tremosa, diputat al Parlament de Catalunya i Manel Torrent, director tècnic al Consorci i Agència Local d'Energia de Barcelona, han publicat Renovables: l’energia de la llibertat (Pòrtic, 2023).

Torrent, enginyer industrial i delegat de Serveis d’Enginyers Industrials de Catalunya, explica a Fulls d'Enginyeria que és un llibre que analitza la situació actual de les energies a Catalunya, concretament en les energies eòlica, hidràulica i fotovoltaica. Alhora, inclou una avaluació del funcionament del mercat energètic a Espanya i quines opcions de models diferents d’energia podrien funcionar millor per a les persones, en comptes de pel sector. Per aquest motiu, el llibre recopila totes les fases de l’energia, des de l’inici fins que arriba a l’usuari, tot amb "un vocabulari i dialecte dirigit a la ciutadania". De fet, Torrent recalca que Renovables: l'energia de la llibertat, “no és un llibre tècnic per a enginyers”.

El llibre també recull un seguit de queixes dirigides al sector per part dels autors. Proposen un nou model, amb moltes millores que es podrien incorporar i un estudi sobre els projectes de bioenergia, afegint la seva aportació i distribució tant en el model actual, com en el que proposen.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.