Rubí, primer municipi català amb un pla especial d'extractives

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona ha aprovat el “Pla especial de regulació d'activitats extractives i la seva restauració” de Rubí. Aquest pla tipifica les circumstàncies específiques del règim de limitacions i restriccions per a les activitats de dipòsits de residus. D’aquesta manera, el municipi es converteix en el primer i únic municipi de tot Catalunya que compta amb un pla d'aquestes característiques.

El pla regulador ha estat aprovat després que, el 7 de desembre passat, es portés a terme un Ple Extraordinari amb l’objectiu d'aprovar el text refós del pla especial que l’adequava a les peticions requerides pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat. Una de les primeres conseqüències del Pla Especial d'Extractives és que Rubí no permetrà l’obertura de nous abocadors i que Can Balasc haurà d’adaptar-se a les prescripcions de la nova normativa.

L'Agència de Residus de Catalunya va iniciar l'agost de 2015 un expedient contra l'empresa propietària de Can Balasc i Can Carreras per sobrepassar el límit permès de tones de residus abocades.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.