SafeMO, el sistema de seguretat en motos d'Altran

Altran ha desenvolupat safeMO, un projecte de R+D que dóna resposta a la necessitat de millorar la seguretat de forma integral en motocicletes. Es tracta d'una solució que millora la seguretat i l'experiència en la conducció de motocicletes i vehicles lleugers, i que permet integrar-se fàcilment en la fabricació de qualsevol model. 

Les tecnologies ADAS o sistemes avançats d'assistència en la conducció són tendència al món de l'automoció. El seu objectiu és oferir al conductor una major seguretat i comoditat durant la conducció. No obstant això, la seva presència en motocicletes és encara testimonial.

Per tant, són necessàries mesures de seguretat i assistència per a la protecció i la millora de l'experiència de les persones que les condueixen. SafeMO és un projecte d'Altran Espanya que dóna resposta a aquestes necessitats. Es tracta d'una solució integral que millora la seguretat i el confort en la conducció de motocicletes i vehicles lleugers.

Safemo se centra en quatre àrees a millorar en la conducció de motocicletes:

Prevenció d'accidents.
Detecció i gestió d'accidents.
Assistència al conductor.
Gestió a través del núvol.

A través de la integració de diferents sensors d'última generació i l'ocupació de tecnologies com big data, cloud computing i internet de les coses, millora l'experiència i condicions de la conducció. Això ho aconsegueix a través d'una interfície amigable que proveeix d'avisos i consells al conductor, que pot interactuar amb ella mitjançant comandos per veu.

Prevenció d'accidents

safeMO minimitza els riscos de col·lisió i adverteix sobre punts clau per a la seguretat del motorista com són els angles morts, la velocitat excessiva o la inclinació amb la qual es poden prendre les corbes, tot això considerant les condicions ambientals i de tràfic que ens envolten.

Detecció i gestió d'accidents

safeMO, a través dels seus sensors, és capaç de detectar un eventual accident per poder engegar el sistema de trucada d'emergència. A més, monitoriza els paràmetres biomètrics del conductor mitjançant una simple polsera i els envia als serveis d'emergència.

La eCall s'implanta per primera vegada en motos, afegint dades vitals addicionals per als serveis d'emergències. Una altra de les funcionalitats de safeMO és l'emmagatzematge de dades i vídeos per a la seva posterior anàlisi en cas de produir-se un accident.

Assistència a la conducció

Les diferents funcionalitats d'assistència a la conducció de safeMO es controlen per veu a través d'un micròfon instal·lat en el casc, permetent a l'usuari canviar entre les diferents pantalles durant la conducció.

Entre les funcionalitats que ofereix el safeMO hi ha el panell d'instruments, la informació sobre la qualitat de l'aire, els avisos de robatori i de descans, així com l'opció de navegació. A més incorpora un sistema de conducció cooperativa, en el qual els conductors poden reportar les incidències de la carretera i compartir-les amb els altres usuaris.

Gestió en el núvol

safeMO puja al núvol molts de les dades que extreu de la moto per a la seva anàlisi, permetent així la gestió centralitzada d'emergències, extreure mapes de qualitat de l'aire, indicar les incidències de la carretera, i fins i tot, la gestió de flotes compostes per motocicletes i vehicles lleugers que disposin d'aquest sistema instal·lat.
Aquesta centralització de dades  es visualitza en una aplicació web i una app mòbil amb totes les dades rellevants sobre la nostra experiència.

Per tant, safeMO és una solució idònia per a les motocicletes i vehicles lleugers del futur. Es pot integrar fàcilment en la fabricació de qualsevol dels mateixos. És així mateix un producte idoni per a la gestió de flotes, de missatgeries, empreses postals i de repartiment de mercaderies o flotes vinculades a serveis públics municipals.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.