Sanitat homologa el DAR de GasN2 per a pacients de covid-19

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha donat l´homologació a l'empresa GasN2 per fabricar el DAR -Dispositiu Autònom de Respiració- i lliurar-lo a les UCI catalanes. Aquest nou equipament es basa en un sistema d'electrovàlvules pneumàtiques que aporta i controla el volum d'oxigen necessari per a cada pacient de covid-19.

"Volíem crear un respirador que no depengués dels components d'origen mèdic habituals, que ara mateix ja no estan disponibles, i ens hem centrat en adaptar recursos i procediments industrials amb els quals assolir el mateix resultat que un equip creat pels components d'ús mèdic tradicionals" explica Oriol Martínez, enginyer industrial, membre de la Junta dels Enginyers Industrials de Catalunya i conseller de GasN2.

El DAR compta amb parts d'origen industrial, una part pneumàtica i d'instrumentació, una altra elèctrica i electrònica, així com, d'un programari de control de variables de procés, monitorització de pantalla i alarmes visuals i sonores. Amb aquest dispositiu es podrà controlar la freqüència respiratòria i d'altres paràmetres, de forma constant i objectiva, proporcionant al pacient un suport vital que d'altra manera no tindria.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.