Saps on és la fàbrica més gran del món? En el desert de Nevada i l’acaba d’inaugurar Elon Musk, CEO de Tesla

El seu nom és Gigafactory i en aquest cas el nom fa la cosa. La fàbrica té 5,8 milions de metres quadrats. És propietat d’Elon Musk, CEO de Tesla, i la funció principal és la producció de bateries de liti pels vehicles elèctrics de la companyia.
Després de l’anunci de la comercialització de les bateries domèstiques Powerball, del vehicle elèctric Tesla Model 3 i del camió elèctric Musk deixa clar, amb la posada en marxa ahir de la Gigafactory, que la producció energètica elèctrica és l’eix estratègic de la política de Tesla per als propers anys.
La Gigafactory encara no és a ple rendiment. Ho estarà l’any 2020, quan és previst que sigui capaç de fabricar bateries per abastir 500.000 vehicles elèctrics. Fins aleshores Tesla instal·larà panells solars al sostre de la fàbrica que tindran la capacitat de produir l’electricitat necessària pel funcionament correcte de la planta industrial.
Altres dades interessants de la Gigfactory és que preveu produir fins a 32 GW/h de celes per bateries cada any, 50 GW/h de kits de càrrega i donarà feina a 6.500 treballadors, aproximadament.
Per tirar endavant el projecte de la Gigafactory Tesla va signar un acord de col·laboració amb Panasonic el passat any 2014.

FOTO: TESLA
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.