Seat inaugura un centre d’investigació i desenvolupament de bateries

Després d’una inversió de més de 7 MEUR, Seat ha inaugurat aquest dimecres el Test Center Energy (TCE), un centre d’I+D que desenvoluparà i testejarà sistemes d’energia per a cotxes elèctrics i híbrids endollables. Les instal·lacions estan situades al Centre Tècnic de l’automobilística a Martorell i  ocupa 1.500 metres quadrats. Té una capacitat d’assaig de fins a 1,3 MW – la potència que necessiten 350 llars per tenir tots els dispositius elèctrics encesos alhora o més de 100.000 telèfons mòbils carregant simultàniament-. Permet provar mòduls de cel·les, bateries i vehicles elèctrics de Cupra, Seat i Seat Mó, així com d’altres marques del grup Volkswagen. El focus se centra en les bateries de les plataformes MEB (elèctrica) i MQB (híbrida), així com diferents carregadors utilitzats a tots els vehicles electrificats. Hi treballen més de 25 professionals altament qualificats.

El TCE té capacitat per fer anualment fins a 6.000 anàlisis complets de validació de les funcions relacionades amb el sistema d’alt voltatge (bateria, càrrega, seguretat). Les bateries se sotmeten a una mitjana de més de 17.500 hores de proves amb l’objectiu de garantir un rendiment òptim en qualsevol circumstància. El centre aspira a convertir-se en un centre d’innovació oberta i de col·laboració on poder investigar i aprofundir en aspectes relacionats amb la formació de noves competències pel cotxe elèctric. També disposa de diverses càmeres climàtiques que permeten fer proves en condicions tèrmiques extremes, simulant les diferents condicions que es pot trobar al llarg del cicle de vida. A més a més, per dissenyar i fabricar prototips i construir interfícies per als sistemes d’assajos, s’ha creat una àrea d’investigació específica amb la més alta tecnologia.

Centre de referència

És el primer centre del grup d’aquestes característiques a Europa i fora d’Alemanya. Només n’hi ha de similars a la Xina i als Estats Units. Són instal·lacions que suposen un pas més en l’aposta de la companya per impulsar l’electrificació de l’estat espanyol i transformar el país en un hub europeu líder en mobilitat. La inversió forma part del pla de 5.000 MEUR anunciat per la companya per a electrificar els vehicles i instal·lacions.

En l’acte d’inauguració de les instal·lacions, el CEO de Seat i Cupra, Wayne Griffiths ha demanat al govern espanyol accelerar la publicació del PERTE. “Tenim l’oportunitat i la responsabilitat de canviar per complet la nostra indústria”, ha manifestat Griffiths, “necessitem comptar amb els fons per fer realitat aquests projectes”. El vicepresident de la companyia, Werner Tietz ha explicat que el TCE farà fins a 6.000 anàlisis diferents que permetin validar i garantir les prestacions de bateries i sistemes de càrrega. Tietz confia que aquest pas servirà per situar Seat com a “referent” en el desenvolupament de solucions per a l’electromobiltiat sostenible, a més de donar un impuls a l’electrificació de la companyia.

En l'acte d'inauguració també hi han assistit la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i el conseller de Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha manifestat que el CTE ajuda "a consolidar Catalunya com a referent de l'automoció del sud d'Europa".

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.