Segueix la revolució de l'IoT i de la llar intel·ligent: Wi-Fi HaLow

La Wi-Fi Alliance ha anunciat en la darrera edició de la fira CES a Las Vegas l'arribada del tant esperat Wi-Fi HaLow, una extensió de l'estàndar 802.11ah que pot suposar una revolució tecnològica. L'associació internacional del WiFi ha explicat que confia que una important varietat d'indústries es beneficiaran del nou estàndard de connectivitat, com ara l'IoT, la llar Intel·ligent, els cotxes connectats, la salut digital, el retail, l'agricultura i les smart cities.
 
La gran innovació tecnològica de WiFi HaLow és que utilitza la banda dels 900 MHz de freqüència, enlloc de l'actual estàndar dels 2,4 GHz, amb el que assoleix consumir menys energia i doblar el seu radi de cobertura. Ambdues prestacions solucionen un dels grans problemes que pateixen hores d'ara alguns dispositius electrònics com sensors de portes, bombetes connectades o càmeres, que necessiten tenir l'energia suficient per enviar dades a llargues distàncies. L'estàndard WiFi actual no permet ni gran autonomia ni arribar tan lluny com el necessari, i pateix descensos significatius de velocitat en cada mur que ha de travessar el senyal.
 
Aquest augment significatiu de l'abast de WiFi HaLow va en detriment de la reducció de la velocitat de transferència, fet que no és cap impediment per millorar les prestacions, per exemple, en l'àmbit de la domòtica i de l'IoT com hem vist. En conseqüència, l'ús de WiFi HaLow estarà limitat a dispositius que només necessitin enviar petits paquets de dades i no pas per a smartphones ni ordinadors que vulguin navegar per Internet. 
 
La Wi-Fi Alliance ha assegurat que HaLow serà compatible amb els protocols Wi-Fi existents en matèria de seguretat i interoperabilitat, amb una major seguretat, facilitat de configuració i operativitat entre múltiples proveïdors. Molts dispositius, com els routers actuals, funcionen en les bandes 2.4 i 5GHz tradicionals, el que obre les portes a una gran quantitat de nous dispositius compatibles amb la banda de 900MHz en un futur pròxim.
 
Tot plegat fa que HaLow sigui capaç de competir directament amb altres alternatives que ofereixen serveis semblants, com Bluetooth. 
Algunes informacions asseguren que és previst que els primers dispositius certificats amb Wi-Fi HaLow arribin aquest mateix any 2016.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.