Terrassa es consolida com un dels pols més importants de l'enginyeria de Catalunya: Neix l'ESEIAAT

«Crear un gran clúster i node de l'enginyeria a Terrassa». Aquest és un dels objectius subratllats per Enric Fossas, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech, de la nova ESEIAAT (Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa) de la UPC, que ha estat presentada als mitjans de comunicació en una roda de premsa. 
 
Enric Fossas ha destacat que la creació de l'ESEIAAT respon a un doble factor. Un és el factor intern, que té per objectiu potenciar «una major interacció entre els alumnes i els professors» i un d'extern, «arran de la necessitat de modificar els tipus d'estudis que tenim arran del Pacte de Bolònia».
El motiu de la fusió de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) i l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET) «no és l'estalvi econòmic, sinó l'optimització de l'oferta d'estudis», assegura Fossas. Aquesta unió «crearà un gran clúster i node de l'enginyeria a Terrassa, que té un gran pes en la recerca i la transferència de tecnologia».   
Fossas també ha afirmat que el nou centre «aprofitarà les sinergies de totes dues escoles», farà més fàcil pels estudiants passar d'uns estudis a uns altres i realitzar les pràctiques a empreses.
 

A partir del curs 2016-2017 l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC oferirà 10 graus, 7 màsters universitaris i 4 programes de doctorat

 
Per la seva part, Miguel Mudarra, director de l'ESEIAAT, ha assegurat que el procès de creació del nou centre «ha estat complex atès que s'ha donat amb el curs acadèmic en marxa», però sempre «amb la voluntat de millorar el servei a l'estudiant i de potenciar la investigació i la transferència de tecnologia». L'ESEIAAT vol ser conegut com «un referent per la societat, la indústria i la docència per projectar-se a l'exterior i visualitzar la importància de l'enginyeria», ha desvelat Mudarra.
 
Finalment, Xavier Cañavate, delegat del rector de la UPC, ha volgut posar l'accent en «l'imbricació de l'ESEIAAT amb el teixit empresarial» del Vallès. En aquest sentit, Cañavate ha afirmat que entre el 90 i el 100% dels alumnes de l'escola han aconseguit feina o, fins i tot, han creat empreses sovint vinculades al territori. Entre els objectius del nou centre docent Cañavate ha destacat que volen «potenciar molt la internacionalització, tant dels estudiants com dels professors». En aquest context s'ha d'emmarcar la creació de dos nous màsters íntegrament impartits en anglès: Master's Degree in Aerospace and Aeronautical Engineering i Master's Degree in Technology and Engineering Management. 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.